hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP-cemaat geriliminde hükümete STK'lardan ilan desteği

    AKP-cemaat geriliminde hükümete STKlardan ilan desteği
    expand

    Dershanelerle ilgili düzenleme ve ardından da MGK kararının yayınlanmasıyla AK Parti ve Gülen cemaati arasında gün yüzüne çıkan gerginlikte, bazı STK'lardan hükümete destek geldi. Ulusal gazetelerin arka sayfalarında, "Milli irade Platformu" imzasıyla yer alan bildiride "Yeni vesayetler tesis edilmemeli, şahsi, zümrevi kaygılar demokrasi mücadelesinin önüne geçmemeli" mesajı veriliyor.

    "Bin yıl sürecek denmişti" ifadesiyle başlayan bildiride hükümetin askeri vesayet dönemindeki inanç üzerindeki baskıcı tutuma karşı yürüttüğü mücadele vurgulanıyor ve "Değerlerimiz, inançlarımız sakıncalı ilan edilmişti", "kendimizi öz yurdunda garip, öz vatanında parya hissediyorduk" deniyor ve devam ediliyor, "Milletin basireti vesilesiyle bir müjdenin geleceğini de biliyorduk. Milletin duası ve gayreti bu müjdeyi sandıkta tecelli ettirdi" ifadeleri kullanılıyor.

    İlanın devamında "Biz şahidiz ki" başlığında hükümetin bu sürecin etkilerini silmek için yürüttüğü mücadele anlatılıyor ve "Biz aşağıda imzası olanlar milli iradenin gücüne yürekten inanıyoruz. Millet için başarıyla hak mücadelesi verenlere karşı haksızlık yapılmamalı, yeni vesayetler tesis edilmemeli, şahsi, zümrevi kaygılar ve menfaatler milletin ülkenin ve demokrasi mücadelesinin önüne geçmemeli" deniyor.

    İlan "Bin yıl sürmesi beklenen projeyi 11 yılda sabır ve metanetle boşa çıkaranlara şükranlarımızı ifade ediyor, bu mücadelenin şahidi olduğumuz kadar, gelecekte de derstekçisi ve duacısı olacağımızı ilan ediyoruz" ifadeleriyle sona ediyor.

    Baransu'dan "zorla imzalatıldı" iddiası

    Bu arada, dün gece, Taraf Gazetesi'nde yayınlanan 2004 MGK'sıyla ilgili haberde imzası olan Mehmet Baransu, Twitter üzerinden çok sayıda mesaj ile ilanın hükümete yakın isimler tarafından çeşitli STK'lara zorla imzalatıldığına dair ifadeler yer aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow