hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü sanatçı ve filozoflar Boğaziçi'ne geliyor

    Ünlü sanatçı ve filozoflar Boğaziçine geliyor
    expand

    Boğaziçi Üniversitesi'nin 150. yılı kutlaması kapsamda düzenlenen “Boğaziçi Chronicles” programı ile uluslararası yazar, sanatçı ve düşünürler İstanbul'a gelecek.

    Zete.com'da yer alan habere göre, Boğaziçi Üniversitesi 150. yıl kutlamaları kapsamında başlattığı “Boğaziçi Chronicles” programı ile tanınmış pek çok akademisyen, sanatçı, yazar, filozof ve tarihçiyi Boğaziçi Üniversitesi’nde misafir etmeye hazırlanıyor. İstanbul’un kültürel hayatının gelişimine katkı sağlamak amacıyla tasarlanan “Boğaziçi Chronicles” programı, 2013-2014 döneminde Susan Buck-Morss, Akram Zaatari, Juliana Hodkinson, Michael Hardt, Amitav Ghosh ve Alberto Manguel gibi önemli sanatçı, yazar ve düşünürleri İstanbul’a getirecek.

    Boğaziçi Chronicles’in konukları öğrenci, akademisyen ve İstanbullularla buluşacak, Üniversite yaşantısının bir parçası haline gelecek, yaratıcılıklarını ve düşünsel birikimlerini İstanbul’un dinamik kültürel ortamında yeni üretimlere dönüştürerek, deneyimlerinin günlüğünü tutacaklar.

    Program kapsamında davet edilen misafirler 2 ila 4 hafta süreyle Boğaziçi Üniversitesi Bebek Kampüsü içerisindeki Tubini evinde konaklarken, düzenlenecek sunum, konferans, gösterim, konser, performans gibi çeşitli etkinliklerde İstanbullularla bir araya gelecek. Öğrencilere yönelik seminer ve atölyelerde bilgi, deneyim ve üretimlerini paylaşarak kampüs yaşamına katılacaklar.

    Ayrıca kendi alanlarındaki yetkin meslektaşlarıyla buluşmalar ve kenti farklı açılardan tanımalarını sağlayacak geziler yoluyla İstanbul’un kültürel dokusunu yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Programın en önemli çıktısı, konuk edilen yazar, sanatçı ve düşünürlerin bu sürecin sonunda üretecekleri Boğaziçi Chronicles serisi olacak. Kendi seçtikleri türde (yazın, fotoğraf, film, müzik…) oluşturacakları bu günlükler, Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi tarafından yayımlanacak.

    Boğaziçi Chronicles kapsamında Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde ikamet ederek, üretim ve paylaşımda bulunacak konuklar arasında Susan Buck-Morss, Akram Zaatari, Juliana Hodkinson, Michael Hardt, Amitav Ghosh, Alberto Manguel bulunuyor. Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği programın Danışma Kurulu’nda Oya Başak, Selçuk Esenbel, John Freely, Evin İlyasoğlu ve Beral Madra bulunuyor. Boğaziçi Chronicles programının İcra Kurulu’nda ise Gülay Barbarosoğlu, Fikret Adaman, Murat Gülsoy, Yahya Madra ve Ayşe Mumcu yer alıyor. Program direktörlüğünü Deniz Erbaş’ın yaptığı Chronicles sayesinde Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim-öğretimin entelektüel ortamda zenginleşmesi hedefleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow