hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halikarnas Balıkçısı anıldı

    Halikarnas Balıkçısı anıldı
    expand

    Adı Bodrum ile özdeşleşen "Halikarnas Balıkçısı" namlı ünlü roman, öykü ve deneme yazarı Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 40. yılında anıldı.

    Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 40. yılında Bodrum Gümbet'teki mezarı başında Halikarnas Balıkçısı Forumu ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.

    Törene Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, ünlü yazarın torunu Deniz Noanan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi'nin burslu öğrencileri ve çok sayıda kişi katıldı. Etkinlikte, Kabaağaçlı'nın mezarına çiçek bırakıldı.

    ÇYDD Bodrum Şubesi'nin destek verdiği öğrenciler, Halikarnas Balıkçısı'nın bıraktığı 28 eserin isimlerinin yazılı olduğu pankartları taşıdı. Mezarın bulunduğu yerdeki Halikarnas Balıkçısı Müzesi de anma etkinliğine gelenlerce ziyaret edildi.

    Deniz Noanan, dedesiyle ilgili anılarını, onun geniş bilgi birikimini anma etkinliğine katılanlarla paylaştı. Başkan Kocadon, "Bugün mavi yolculuktan, narenciye bahçelerinden bahsedebiliyorsak, yolda yürürken yorulduğumuzda bir ağacın gölgesinde serinleyebiliyorsak, bunu sağlayan insan gönüllerimizde yer almış Halikarnas Balıkçımızdır. Bodrum güzelliğine, çekiciliğine ve Bodrum'dan ayrılmanın ne kadar zor olduğuna dizelerinde yer vererek, bizlere de uyarı tabelası gibi, şehrin girişine asmamıza neden olmuştur. Sürgün yıllarından, yokluk yıllarından Bodrum'u bugünlere taşıyan Halikarnas Balıkçısı'nı saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

    Başkan Kocadon, Halikarnas Balıkçısı Forumu'nda yer alan Hatice Yücel, Kabaağaçlı'nın torunu ile mezara çiçek bıraktı, ünlü oyuncu Tilbe Saran, Halikarnas Balıkçısı'nın 'Mavi Sürgün' adlı kitabından derlenen okuma etkinliğini mezarı başında yaptı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow