hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Afgan Kız" fotoğrafçısı Steve McCurry Türkiye'de

    Afgan Kız fotoğrafçısı Steve McCurry Türkiyede
    expand

    Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Steve McCurry, Türkiye'nin markalaşma ve turizm tanıtım kampanyalarının fotoğraf çekimi için Türkiye'ye geldi.

    Dünyanın en ünlü belgesel fotoğrafçılarından biri olarak kabul edilen Amerikalı sanatçı Steve McCurry, Türkiye'nin yeni tanıtım kampanyasının fotoğraf çekimi için Türkiye'ye geldi.

    Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın düzenlediği ihaleyi kazanarak Türkiye'nin tüm dünyadaki tanıtım çalışmalarını yürütmeye hak kazanan Iconisus / I Mean It Creative reklam ve markalaşma ajansı, Türkiye'yi temsil edecek olan güçlü görsel kampanyaların fotoğrafları için, alanının en önemli ismini Türkiye'ye getirdi.

    Usta sanatçıyla birlikte İstanbul'a gelen ajans başkanı Emrah Yücel, Steve McCurry'yi, dünyanın en güzel şehirlerinden birinde ağırlıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirirken, McCurry'nin de dahil olduğu birkaç usta fotoğrafçının Türkiye'de çekecekleri fotoğraflardan bir de kitap hazırlamayı planladıklarını söyledi.

    McCurry, özellikle 1984 yılında çektiği ve çağımızın efsaneleşen fotoğraflarından biri haline gelen "Afgan Kız" adlı etkileyici çalışmasıyla tanınıyor. Birbirinden presijtli sayısız ödüle sahip olan usta sanatçının, uluslararası platformda yayımlanmış 13 adet de kitabı bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow