hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yapı Kredi inşaatta da sanata devam ediyor

    Yapı Kredi inşaatta da sanata devam ediyor
    expand

    İnşaat halindeki boş binasında sanat faaliyetlerine devam eden Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Transition/Geçiş Projesini yürütüyor.

    Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın Beyoğlu'nda bulunan binasının yenilenme sürecinde, binanın inşaat alanında yapılan Transition/Geçiş Projesi'nin dördüncü bölümünde Lucy Beech ve Edward Thomasson, Transition/Geçiş Projesi için ürettikleri "Pasif Agresif" isimli canlı bir performans sunacak.

    Yapı Kredi Kültür Merkezi, 6 - 27 Aralık tarihleri arasında ise Anahita Razmi, Nicoline Van Harskamp, Nigel Rolfe ve Fatma Bucak'ın işlerinden oluşan video gösterimlerine ev sahipliği yapacak.

    Başak Şenova ve Fatma Bucak'ın küratörlüğünü üstlendiği Transition/Geçiş Projesi, yerli ve yabancı birçok sanatçının canlı performansları, performans gösterimleri(screening) ve proje bitiminde düzenlenecek olan bir sergi ve kitaptan oluşuyor.

    Toplam 8 ay sürecek olan ve 5 bölümden oluşan Transition/Geçiş Projesi, 15 Mart 2014'te düzenlenecek olan bir sergiyle sona erecek.

    "Pasif Agresif", 2013

    Lucy Beech ve Edward Thomasson Beech ve Thomasson'ın, Geçiş Projesi için ürettikleri Pasif Agresif performansının koreografisinde sanatçıların yanı sıra, İstanbul'dan altı katılımcı yer alıyor. İnsanlar arası etkileşimin yakınlık ve uzaklığına birebir yaklaşan Pasif Agresif, mekânsal olanakları ve yükseltilmiş sesleri, gündelik deneyimlerde ve performanslarda neyin görünür, neyin görünmez olduğunu vurgulamak için kullanıyor. Grubun koreografi düzenlemesinde ortaya çıkan sesler, performans bölgesine yerleştirilmiş mikrofonlar tarafından alınıp, izleyicilerin bulunduğu alana güçlendirilmiş şekilde geri veriliyor. Oyuncuların sesleri, performans esnasında grubun hareketleri ve canlı ses kaydının harmanlanmasıyla üretilen sesleri canlı olarak yönlendiriyor. Bu teknik ile, mekânsal belirsizlik hissi yaratılması amaçlanıyor. İzleyici hareketten uzak olmasına rağmen, üretilen sese yakın oluyor. Bu biçimsel belirsizlik, döngüsel olarak bireyin kalabalıkla ilişkisine gönderme yapıyor. Aynı zamanda izleyicilerin hareketten ayrık konumu da, insanlar arası gündelik etkileşimde performansın ve gözlemin nasıl işlediğini gösteriyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow