hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son gününde TÜYAP Kitap Fuarı'na ilgi yoğundu

    Son gününde TÜYAP Kitap Fuarına ilgi yoğundu
    expand

    TÜYAP tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın son gününde, kitapseverlerin ilgisi büyük oldu.

    TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 2 Kasım'da başlayan kitap fuarının son gününde okurlar, yazarlar Ayşe Kulin, Can Dündar, Hıfzı Topuz ve Canan Tan'ın imza günü dolayısıyla stantlar önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

    Fuarın son gününde Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için de imza günü düzenlendi. İmza gününde Başbuğ'un kitaplarını, kızı Feride Başbuğ ve eşi Sevil Başbuğ imzaladı. Okurlar, kitaplarını imzalatmak için standa yoğun ilgi gösterdi.

    Feride Başbuğ, yaptığı açıklamada çelişkili duygular içerisinde olduğunu söyledi.

    "Bir yandan çok üzüntülüyüm. Çünkü babamın burada olup kendisinin imza atmasını isterdim, eminim o da isterdi" diyen Başbuğ, "Fakat bir yandan da çok mutluyum. Çünkü Atatürk'ün unutturulmaya çalışıldığı bir dönemde, Atatürk kitapları çıkarttı ve bu insanlarla buluşuyor. Bu nedenle çok mutluyum" dedi.

    İmza gününe gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden Başbuğ, "Otobiyografik bir eser değil, anekdotlar ve yaşanmışlıklar da var" diye konuştu.

    Kültür Fuarları Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder, geçen yıl 450 bin olan ziyaretçi sayısının bu yıl da 450 ile 500 bin arasında bir sayıya ulaşacak gibi göründüğünü söyledi. Bu yıl çevre illerden de çok sayıda ziyaretçi geldiğini belirten Öder, yabancıların da ilgisinin arttığını ve uluslararası yayıncılık piyasasının Türkiye ile yakından ilgilendiğini ifade etti. Öder, yayın çeşitliliği ve yayınevi sayısında da artış olduğunu belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow