hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Recep'i 2 gün sonra uyandırmayı planlıyoruz"

    Recepi 2 gün sonra uyandırmayı planlıyoruz
    expand

    Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, "Keskin baş hareketleri istemediğimiz için Recep'i 2 gün sonra uyandırmayı planlıyoruz" dedi.

    Özkan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin beşinci yüz nakli yapılan Recep Sert'in 4 gündür yoğun bakımda uyutulduğunu söyledi. Sert'in yüzündeki ödemlerinin gerilemeye başladığını ifade eden Özkan, genel durumunun gayet iyi olduğunu dile getirdi.

    Recep Sert'i kontrollü olarak uyandırmak istediklerini kaydeden Özkan, "Şimdi uyandırmayı istemiyoruz. Keskin baş hareketleri istemediğimiz için Recep'i 2 gün sonra uyandırmayı planlıyoruz. Daha güvenli uyansın istiyoruz. İlaçlarını zaman zaman azalttığmızda komutlara cevap veriyor. Anestezisini derinleştirdiğimiz için iletişimimiz söz konusu değil" diye konuştu.

    Recep Sert'in çenesini 4 ay içerisinde kullanacağını anlatan Özkan, "Çenesini henüz kullanmıyor. Başını sağa sola çeviriyor. Çenesini tam anlamıyla kullanması ise bir yılı bulacak. Bir süre sıvı gıdalarla beslenecek" diye konuştu.

    Özkan, çene naklinin kendisinin bildiği kadarıyla dünyada ikinci olduğunu, Amerika'nın da bu nakli yeni yaptığını ve henüz sonuçlarının tam olarak bilinmediğini sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow