hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzey Irak'ta çatışma: 1 asker şehit, 2 asker yaralı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Son dakika haberi... Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine yönelik düzenlediği saldırıda 1 asker şehit oldu, biri ağır, 2 asker de yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından güvenlik güçlerine yönelik saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte, 1 asker şehit olurken, biri ağır, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle bölgeden alınarak, hastaneye kaldırıldı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonların sürdüğü bildirildi.

    3 terörist öldürüldü

    Kuzey Irak'ın Avaşin-Basyan bölgesinde ise anlık istihbarat ve keşif ve gözetleme vasıtaları ile bir grup teröristin hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye hava harekatı düzenlendi. Türrk savaş uçakları, sınırı geçip teröristlerin bulunduğu bölgeyi bombaladı. Bombardımanda 3 terörist etkisiz hale getirildi.

    Şehit haberini Vali verdi

    Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan asker Topçu Er Suat Surki’nin Van’daki ailesine acı haberi Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Murat Zorluoğlu verdi. 

    Aileye baş sağlığı dileyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, şöyle konuştu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Evlat sizin, şehit hepimizin. İnşallah bu terörle mücadele hız kesmeden devam edecek. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmamıştır. Bu şehidimizin kanı da asla yerde kalmayacak. Misli ile fazlasıyla kat ve kat fazlasıyla geri alınacak. Bu iş sonuna gelinmek üzere bunu hepiniz görüyorsunuz. Allah’ın izniyle ve sizin desteğiyle güvenlik kuvvetlerimizin mücadelesiyle bu terör belasından bu millet bu bölge bu devlet kurtulacak. Bunu artık çok net görüyoruz. Tekrar şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum sizlere de sabırlar diliyorum.”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow