hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 Temmuz şehidinin ailesine ziyaret

    15 Temmuz şehidinin ailesine ziyaret
    expand
    KAYNAK DHA

    EĞİTİM Bir- Sen ve Memur- Sen Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal, Korkuteli'de 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu'nun kabrini ve ailesini ziyaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - EĞİTİM Bir- Sen ve Memur- Sen Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal, Korkuteli'de 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu'nun kabrini ve ailesini ziyaret etti.

    Eğitim Bir- Sen ve Memur- Sen Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal, Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız ve beraberindeki heyetle 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu'nun Yazır Mahallesi'ndeki kabrini ziyaret etti. Burada dua eden Habibe Öçal ve beraberindekiler daha sonra Şehit Yasin Naci Ağaroğlu'nun annesi Zehra ve babası Osman Ağaroğlu'nun evine ziyarette bulundu.

    15 Temmuz gecesini ve Şehit Yasin Naci Ağaroğlu'nun o günkü meydanlardaki durumunu anlatan Eğitim Bir- Sen Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öcal, "15 Temmuz akşamı evim Kızılay'a yakındı. Genelkurmay ve mecliste bir hareketlilik ve anormallik olduğunu anladık. Daha sonra basından, medyadan darbe girişiminin olduğunu, Yurtta Sulh Konseyi'nin darbeyi de kesin olarak açıklaması ile bizler de sokaklara çıktık. Genelkurmayın önünde ciddi çatışmalar meydana geldi. Halkın üzerine silahlar sıkıldı. Ve hiç ardı arkası kesilmeyen bir ateş vardı. O ateşin altında birçok insan vefat ederek şehit oldu. O gün onlarca vatandaşımız ve askerimiz gibi Yasin Naci Ağaroğlu kardeşimiz de o gece şehit oldu. Ona Allah'tan rahmet diliyorum, Allah mekanını cennet eylesin ailesine sabır temenni ediyorum. Allah bir daha 15 Temmuzları bize yaşatmasın, sizlerin de asla bu alçakça girişimi unutmamanızı istiyorum" dedi.

    Ziyaretin sonunda Habibe Öcal, Zehra ve Osman Ağaroğlu çiftine tablo ve kitap hediye etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow