hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suudi prenslerin servetinden 2 ayda milyar dolarlar eriyip gitti

    Suudi prenslerin servetinden 2 ayda milyar dolarlar eriyip gitti
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Suudi Arabistan’da göz altına alınan prenslerin servetleri günden güne eridi. Riyad’daki Ritz-Carlton Oteli’nde tutulan 11’i prens 208 tutukludan dünyanın en zenginleri arasında yer alan ve Twitter, News Corp, Citigroup gibi devlerin hisselerine sahip olan Prens Al Waleed bin Talal'in 2 ayda kaybı 1.3 milyar doları aştı; Suudilerin ikinci sıradaki zengini Muhammed Alamoudi'nin serveti ise 2.4 milyar dolar eridi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce hesapta onlarca milyar dolarlık hesapların dondurulduğu, şirketlere el konulduğu Suudi Arabistan’da Veliaht Prensi Muhammed bin Salman tarafından başlatılan yolsuzlukla mücadele operasyonunda ekonomi dünyasının yakından tanıdığı isimler dikkat çekiyor. Bu isimler arasında yer alanların serveti ise hızla eriyor. Dünya Gazetesi yazarı Kerim Ülker, Bloomberg’in günlük yenilenen Milyarderler Listesi’ni kaleme aldı ve Kingdom Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Prens Al Waleed bin Talal'in servetindeki kaybın çok büyük olduğunu yazdı.

    Gözaltındaki Suudilerin 23'ü serbest

    Buna göre, "Kızıl Prens" olarak bilinen ve servetinin bir kısmını sosyal sorumluluk projelerine harcayan Al Walled bin Talal’ın serveti operasyonun olduğu 5 Kasım tarihinde 19.1 milyar dolardı.

    İşte Suudi prenslerin tutulduğu otel

    Twitter, News Corp, Citigroup’un yanı sıra Four Seasons, Mövenpick gibi turizm devlerinde de hissesi bulunan Al Waleed bin Talal'ın serveti şu anda, Bloomberg’in endeksinde 17.8 milyar dolara indi. Prensin serveti 2 ay içinde 1.3 milyar doların üzerinde azaldı. Suudi Prens listede dünyanın en zengin 57’nci kişisi olarak yer alıyor.

    Suudi Başsavcı yolsuzluk rakamını açıkladı: En az 100 milyar dolar

    En büyük servet kaybını yaşayan ise hem Etiyopya hem de Suudi Arabistan vatandaşı olan 71 yaşındaki işadamı Muhammed Alamoudi oldu. Petrol ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Alamoudi, Al Waleed bin Talal’ın ardından Suudi Arabistan’ın en zengin ikinci iş adamı olarak biliniyor. Operasyonun başladığı gün Bloomberg endeksine göre serveti 10.1 milyar dolar olan Alamoudi’nin şu andaki serveti ise 7.7 milyar dolara gerilemiş durumda. Alamoudi'nin kaybı ise 2.4 milyar dolar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow