hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aldığı ceza süresi kadar tutuklu kalan FETÖ sanığı tahliye edildi

    Aldığı ceza süresi kadar tutuklu kalan FETÖ sanığı tahliye edildi
    expand
    KAYNAKAA

    Malatya'da görülen FETÖ davasında yargılanan ve 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen sanık, tutukluluktaki geçirdiği süre dikkate alınarak, tahliye edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, örgüte ait dershanede çaycılık yapan ve tutuklu yargılanan Ali Orhan ile avukatı katıldı.

    Kayseri'deki FETÖ davasında 2 tahliye

    Kullandığı telefonlarda örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" tespit edilen ve programa 2 bin 520 kez erişimde bulunduğu belirlenen sanık, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

    Darbede istihbarata getirilmek istenen albaya 11 yıl hapis cezası

    Numaranın kendisine ait olduğunu ancak telefonla ilgili teknik bilgilere çok sahip olmadığını anlatan sanık, "ByLock kullanmadım ve Bank Asya'ya para yatırmadım, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

    Mahkeme savcısı ise mütalaasında, sanığın "ByLock" kullanıcısı olması, Bank Asya'da hesap hareketliliği bulunması ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak, cezalandırılmasını talep etti.

    Mahkeme heyeti sanığa, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak, sanığın tahliyesine ve yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow