hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BBL'de Banvit zirveye kuruldu

    BBLde Banvit zirveye kuruldu
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nin 21. haftasının kapanış maçında Beşiktaş'ı 67-56 yenen Banvit, liderliği Fenerbahçe ülker'den devraldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin ilk dakikalarında Beşiktaş, iyi savunma yapmasına karşın, hücumda basit top kayıpları ve isabetsiz atışlarla ön plana çıktı. Beşinci dakikası 6-6'lık eşitlikle geçilen karşılaşmanın 7. dakikasında ev sahibi takım, Christopher ile arka arkaya iki 3 sayılık basket buldu. Banvit ise bu dakikada Mejia ve İzzet'in sayılarıyla rakibine karşılık verdi ve farkın açılmasını engelledi: (12-10). Ancak bu dakikadan sonra Minard ve Vidmar'la skor üreten Beşiktaş, ilk çeyreği 16-10 önde tamamladı.

    İkinci periyoda 5-1'lik seriyle başlayan siyah-beyazlı takım, Markota'nın 12. dakikadaki 3 sayılık basketiyle 10 sayılık (21-11) farka ulaştı. Bu dakikadan sonra Bajramovic ve Davis'in sayılarıyla farkı kapatan Banvit, 17. dakikada da Mejia ile 27-26 öne geçti. Beşiktaş, Mejia'nın basketine Falker ve Markota'nın sayılarıyla karşılık vererek 29-27 öne geçse de Banvit, Erkan'la ilk yarının son dakikasında skoru 29-29'a getirdi ve devreye de bu sonuçla girildi.

    İkinci yarıya 8-0'lık seriyle başlayan ve skoru 37-29'a getiren Beşiktaş, rakibine çeyreğin ilk 4 dakikasında sayı şansı tanımadı. Bu dakikadan sonra Erkan, Davis ve Mejia ile basketler bularak farkı kapatan Banvit, ev sahibi takıma son 6 dakikada sadece 4 sayı attırdı. Bandırma temsilcisi, savunmada ve hücumdaki etkili oyunuyla 29. dakikada 41-41'lik beraberliği yakaladı ve periyot da böyle tamamlandı.

    Son periyotta oyun ve skor üstünlüğünü eline geçiren Banvit, karşılıklı sayılarla devam eden mücadelenin 35. dakikasını 53-49 önde geçti. Konuk takım karşısında Serhat Çetin'in üçlükleriyle oyunda tutunmaya çalışan Beşiktaş, Simmons'un 38. dakikadaki üç sayılık basketiyle 6 sayı geriye düştü: (52-58).

    Maçın son bölümünde yakaladığı serbest atışlardan istediği gibi yararlanamayan siyah-beyazlı takım, Banvit ataklarını da durdurmakta zorlandı. Mücadelenin en
    skoreri olan Davis'in 20 sayı 5 ribaunt ile yıldızlaştığı mücadeleyi Banvit, 67-56 kazandı ve liderliği Fenerbahçe Ülker'den devraldı. Konuk takım, bu sonuçla galibiyet serisini 12'ye çıkarttı.

    Karşılaşmada 12 sayı kaydeden Christopher ile 11 sayı bulan Serhat Çetin, Beşiktaş'ın mağlubiyetine engel olamadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow