hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu Efes evinde vuruldu

    Anadolu Efes evinde vuruldu
    expand

    Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 Turu E Grubu 13. hafta maçında İspanya'nın Unicaja Malaga ekibine 70-64 yenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çeyrek finale daha önce çıkmayı garantileyen lacivert-beyazlı takım, grupta 4. yenilgisini aldı.

    Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede 5. dakika 7-7'lik skorla berabere geçilirken, konuk takım pota altında Zoric ile oyuna ağırlığını koymaya başladı. Boyalı alanda üst üste basketler bulan Zoric'i savunmakta zorlanan lacivert-beyazlı takım, hücumda üç sayı çizgisinin gerisinden yaptığı birçok atışta isabet sağlayamadı. Unicaja Malaga ilk periyodu 19-16 önde bitirdi. 

    İkinci periyotta sayı üretmekte zorlanan rakibi karşısında Lucas, Kerem Gönlüm ve Farmar'ın basketleriyle 11-1'lik seri yakalayan Anadolu Efes, 17. dakikada 27-20 üstünlüğü ele geçirdi. Unicaja Malaga, Urtasun ve Vazquez'in basketleriyle oyunda denge sağlamaya çalışırken, lacivert-beyazlılar soyunma odasına 33-28 önde gitti.

    Anadolu Efes, karşılaşmanın ilk yarısında dışardan attığı 15 şutun sadece 3'ünü sayıya çevirebildi.

    Maçın ikinci yarısına iyi başlayan Unicaja Malaga, dağınık bir görüntü sergileyen Anadolu Efes karşısında Zoric ve Williams'ın sayılarıyla 9-0'lık seri buldu ve 23. dakikada skoru 33-37 yaptı. Rakibinin baskılı oyunu karşısında savunmada gerekli sertliği gösteremeyen lacivert-beyazlı takım, son bölümde Shipp ve Vujacic ile dış atışlardan sayı üretti. Konuk ekip, son periyoda 50-47 önde girdi.

    Son periyoda hızlı başlayan Anadolu Efes, Farmar, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri ve Ermal'in basketleriyle 11-3'lük seri yakaladı ve 36. dakikada 58-53 öne geçti. Ancak oyunu bırakmayan Unicaja Malaga, Zoric ve Williams'ın etkili mücadelesiyle skor üreterek son dakikaya 64-63 önde girdi. Son dakikada yaptığı hücumları değerlendiremeyen Anadolu Efes karşısında Williams ile sayı bulmaya devam eden İspanyol ekibi, mücadeleden 70-64 galip ayrıldı.

    Konuk takımda Williams ve Zoric toplam 43 sayı ile takımlarının galibiyetinde önemli rol oynadı. Anadolu Efes'te ise en skorer isim 13 sayıyla Farmar oldu.

    Ev sahibi takım, kullandığı 24 dış atıştan 7'sini sayıya çevirirken, Unicaja Malaga üç sayı çizgisinin gerisinden yaptığı 14 atıştan 5'inde isabet sağladı.

    -Notlar-

    -Top 16 turunda bundan önce sahasında oynadığı 6 maçı da kazanan Anadolu Efes'in, Unicaja Malaga karşısında alınan yenilgiyle evindeki galibiyet serisi sona erdi.

    -Lacivert-beyazlı takımda sakatlığı nedeniyle bir ayı aşkın süredir takımdan ayrı kalan Sasha Vujacic, Unicaja Malaga maçıyla formasına kavuştu.

    -Anadolu Efesli oyuncular, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığına destek amacıyla sahaya üzerinde "İstanbul 2020" yazılı pankartla çıktı.

    -Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren basketbolseverler, Abdi İpekçi Spor Salonu'nu tamamen doldurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow