hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Ülker'den farklı tarife

    Fenerbahçe Ülkerden farklı tarife
    expand

    Beko Basketbol Liginde Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesini 100-75 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk periyot Fenerbahçe'den Bjelica'nın 2 sayılık atışıyla başladı.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Samardjiski ile beraberliği yakaladığı çeyreğin 4. dakikasında Fenerbahçe, farkı 7'ye çıkardı (11-4). Mersin ekibi periyodun ilerleyen dakikalarında Ali Karadeniz, Barbour ve Nusret ile bulduğu sayılarla farkı kapatmaya çalışsa da başarılı olmadı. Rakibinin defansta verdiği açıkları iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, ilk çeyreği 29-19 önde kapadı.

    İkinci periyoda serbest atışla başlayan Fenerbahçe, hücum ağırlıklı oyunuyla 3 dakikada arayı daha da açtı (38-21). Junior, Vidmar'ın isabetli basketleriyle oyunda hakimiyet kuran Fenerbahçe Ülker, ilk 5 dakikayı 44-24 önde tamamladı. Mersin Büyükşehir Belediyesinin defansta verdiği açıkları değerlendiren Fenerbahçe Ülker, Bogdonovic, Vidmar, Kenan Sipahi, Bjelica'nın
    başarılı atışlarıyla son 2.12'de 52-34 öne geçti. İkinci çeyrekte daha baskılı bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Ülker soyunma odasına 56-38 önde gitti.

    Fenerbahçe Ülker'den Junior'un 2 sayılık basketiyle başlayan üçüncü periyotta Ali Karadeniz ve Henderson ile arayı kapatmaya çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi istediği çıkışı yakalayamadı. Junior, Vidmar ve Melih Mahmutoğlu ile üst üste başarılı atışlar yapınca Fenerbahçe Ülker 4.54'te 77-44 üstünlük sağladı. Farkı kapatmak için hucum ağırlıklı bir oyun oynayan Mersin ekibi savunmada daha çok hata yaptı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, üçüncü çeyreği Kenan Sibahi, Zoric, Preldzic, Ayber ile bulduğu sayılarla 86-61 önde tamamladı.

    Son periyoda 25 sayı önde başlayan Fenerbahçe Ülker, maçı 100-75 kazandı.

    Obradovic mutlu

    Fenerbahçe Ülker'in 
    Başantrenörü Zeljko Obradovic, Mersin Büyükşehir Belediyesini 100-75 yendikleri maçla ilgili "Her oyuncuya şans vermeye çalıştığım bu karşılaşmada önemli bir farkla rakibimizi yenmeyi bildik" dedi.

    Obradovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, taraftarın desteğiyle çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını ifade etti.

    Galibiyetle taçlandırdıkları ligin ilk maçının kendilerini mutlu ettiğini belirten Obradovic, "Çok iyi bir maç çıkardık. Ciddiyetle oynadığımız karşılaşmada galibiyet bizim hakkımızdı. Her oyuncuya şans vermeye çalıştığımı bu karşılaşmada önemli bir farkla rakibimizi yenmeyi bildik" diye konuştu.

    - Mersin Büyükşehir Belediye cephesi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Mete Babaoğlu ise lige iyi bir başlangıç yapamadıklarını söyledi.

    Maçın çok sert geçtiğini dile getiren Babaoğlu, şunları kaydetti:

    "Çok sert hareketler vardı ama buna karşın maçta verilen faul sayısı azdı. Bunun sıkıntısını çektik. 10 sayı geriye düştüğümüz bir maçı toparlamak zordu. Fenerbahçe ile zorlu bir maç oynayacağımızın bilincindeydik. İyi mücadele ettik ama başaramadık. İlk yarıda art arda gelen 3 sayılık atışlar oyundan kopmamıza neden oldu. Zor, şanssız bir başlangıç oldu. Bundan sonraki aşamada bize düşen görev çok daha fazla çalışarak, aynı hataları tekrarlamamak. Önümüzde 4 zorlu maç var. Bunlardan en az ikisini kazanmak zorundayız. Hedefimize ulaşmak
    için elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow