hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Banvit 9'da 8 yaptı

    Banvit 9da 8 yaptı
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde, Banvit, Trabzonspor Medical Park'ı 16 sayı farkla 94-78 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müsabaka, Trabzon Medical Park'tan Stoll ve Banvit'ten Mejia'nın karşılıklı basketleriyle başladı. 2. dakika Dusan'ın sayılarıyla 5-2 ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçildi. Turuncu-yeşilli Banvit'te Rowland ve Cevher de skora katkı yapınca 5. dakikada fark 6 sayıya çıktı: 13-7. Trabzonspor Medical Park'ta Can Maxim, Cooley ve Alper, sayılarıyla dikkati çekti. Çekişmeli geçen ilk periyotu, Banvit, son dakikalarda Davis, Ermal, Simmons ve Markovic'in bulduğu sayılarla 10 sayı farkla 25-15 önde bitirdi.

    Banvit, ikinci periyota da iyi başladı. Ev sahibi ekip, hızlı hücumda Prepelic ve Simmons ikilisinin basketleriyle 13. dakikayı 32-18 önde geçti.

    Banvit'in boş hücumlarını Stoll ve Önder ile cezalandıran Trabzonspor Medical Park, 16. dakikada farkı 12 sayıya düşürdü: 40-28. Banvit'in skor üretmekte zorlanması, Cooley ve Stoll'un etkili oyunları ve sayılarının skora yansımasıyla 17. dakikada Trabzonspor Medical Park, skoru 40-33'e getirdi. Mejia ve Erkan ile etkili olan Banvit, devrede soyunma odasına 14 sayı farkla 49-35 önde gitti.

    Turuncu-yeşilliler, 3. periyota Cevher'in 3'lüğüyle başladı. Banvit'te Simmons ve Markovic, bordo-mavili takımda Alper ve Stoll'ün etkili oyunlarıyla 24. dakika, 56-44 Banvit'in üstünlüğüyle geçildi. Tabzonspor Medical Park, Alper'in kritik anlarda attığı 3'lüklerle maçta kalmaya çalışsa da Banvit, Simmons, Davis ve Prepelic ile bulduğu sayılarla son bölüme 13 sayı farkla 72-59'luk skorla girdi.

    Son periyota iyi savunmayla başlayan Banvit, Simmons'un attığı sayılarla 32. dakikada farkı 19 sayıya çıkardı: 78-59. Konuk takım Cooley ve Alper, Banvit ise Mejia ile pota altında sayılar buldu. Son 5 dakikaya Banvit, 82-68 önde girdi. Son dakikalara rahat giren Banvit, karşılaşmadan 94-78 galip ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow