hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Kılıç: "Garip bir durum"

    Bakan Kılıç: Garip bir durum
    expand

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç halterde 16 sporcuda daha doping tespit edilmesinin garip bir durum olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "23 Yaş Altı Halter Milli Takımı'nda bulunan 16 sporcuda doping tespit edilmesiyle" ilgili, "Aynı anda bir takımın tüm sporcularında aynı doping maddesinin birbirine benzer oranlarda bulunması, garip bir durum gibi geliyor bana. Bu konuyla ilgili Halter Federasyonu'nun ilgili kurullarının açıklama yapmasını bekliyoruz. Gerekirse bu numunelerin dünyada farklı laboratuvarlarda yeniden, yeniden incelemeye tabi tutulmasını tercih ediyoruz" dedi.

    Bakan Kılıç, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na adaylığıyla ilgili 
    Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge ile görüşmek üzere, İsviçre'nin Lozan kentinde gitmeden önce, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Bir gazetecinin, "23 Yaş Altı Halter Milli Takımı'nda bulunan 16 sporcuda doping tespit edilmesiyle" ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine, "Doping, tavizsiz olduğumuz bir konu. IOC'nin kuralları belli. Olimpik olmayan branşlarda da spor heyetlerinin, uluslararası federasyonların etik kuralları belli" diye konuştu.

    Türkiye'deki tüm spor federasyonlarının, TMOK ve sporcuların etik kurallar konusunda çok ciddi ve samimi bir hassasiyet içinde olmak zorunda olduğunu vurgulayan Kılıç, "Gerek WADA gerekse TADA ayağında tüm takipler yerine getiriliyor. Numuneler, gitmesi gereken laboratuvarlara gönderiliyor ve incelemesi yapılıyor" ifadelerini kullandı.

    Bakan Suat Kılıç, olayın detaylarına vakıf olmadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

    "Bir anda bir takımın neredeyse bütün sporcularında aynı doping maddesinin bulunabilmesinin ne anlama geldiğinin de ayrıca araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Aynı anda bir takımın tüm sporcularında aynı doping maddesinin birbirine benzer oranlarda bulunması, garip bir durum gibi geliyor bana. Bu konuyla ilgili Halter Federasyonu'nun ilgili kurullarının açıklama yapmasını bekliyoruz. Spor Genel Müdürlüğümüz onlarla temas halinde. Gerekirse bu numunelerin dünyada farklı laboratuvarlarda yeniden, yeniden incelemeye tabi tutulmasını arzu ediyoruz ama doping, tavizsiz olduğumuz bir konu."

    -Lozan seyahati-

    Bakan Kılıç, bugün Lozan'a gerçekleştirecekleri ziyaretin içeriğiyle ilgili bir soru üzerine ise, şu yanıtı verdi:

    "TMOK Başkanı (Uğur Erdener) ile birlikte Lozan'a bir ziyaretimiz olacak. İstanbul aday kent, her aday kentin bu tür seyahatler ve ziyaretlerde bulunması son derece normal karşılanmalı. Nihayetinde yaklaşık 1 ay önce adaylık başvuru kitabımız IOC'ye teslim edildi. Belli periyotlarda bu ziyaretler, elbette ki Türk heyeti bu ziyaretini gerçekleştirecek" yanıtını verdi.

    Türkiye'nin, adaylık çalışmalarını ciddi anlamda enerji harcayan bir ülke konumunda olduğunu ifade eden Kılıç, "Temennimiz odur ki Gençlik ve Spor Bakanlığı, TMOK, sivil toplumdaki destekçilerimiz, sporun bütün birimleriyle birlikte sinerji halinde sürdürdüğümüz bu çalışmalar sonucunda, nihayetinde 'Aday kent İstanbul', 'Olimpiyat kenti İstanbul' statüsünü ve hüviyetini kazansın" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow