hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın kız yurda döndü

    Altın kız yurda döndü
    expand

    Gülle atmada 20.14 metrelik atışıyla şampiyona ve yıldızlar dünya şampiyonası rekoru kıran Emel Dereli, elinden geleni yaparak rekor kırdğını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna'nın Donetsk kentinde düzenlenen 8. Yıldızlar Dünya Atletizm Şampiyonası'nda yarışan milli sporculardan oluşan kafile, İstanbul'a döndü.

    Kafilede yer alan ve gülle kategorisinde 20.14 metrelik atışıyla şampiyona ve yıldızlar dünya şampiyonası rekoru kıran Türk sporcu Emel Dereli, Türkiye'ye ilk kez altın madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu ifade etti.

    Dereli, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu rekoru beklemediğini ifade ederek, "Elimden geleni yaparak dünya rekoru kırdım, birinci de oldum. İtalya'daki Avrupa Gençler Şampiyonası'nda da bu başarımı inşallah tekrarlayacağım" diye konuştu.

    Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de şampiyonada 24 Türk sporcunun madalya için yarıştığını söyledi.

    Terzi, sporcularının 7 final etabında yarıştığına dikkati çekerek, "İlk kez bu kadar final yarışan ve altın madalya kazanan bir durumda dönüyoruz, çok mutluyuz. Bundan sonraki hedefimiz olan Moskova'daki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda madalya alacağımızı düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

    - Güllede ilk altın madalya -

    Türk atletizminin dopingle alakalı olumsuz günler yaşadığını hatırlatan Terzi, şunları söyledi:

    "Federasyon olarak sıfır toleransla dopingin hakkından gelmek istiyoruz. Ama başarılarımız da arka arka geliyor. Emel Dereli'nin elde ettiği başarı daha önce Türkiye'de gülle branşında yoktu. Sadece çekiçte Kıvılcım Kaya'nın aldığı başarı vardı. Güllede ilk kez altın madalya aldık. Rekor kırarak alması da ayrı bir mutluluk oldu."

    Antrenör İhsan Özden de şampiyon olan Dereli ile birlikte Zonguldak'ta çok çalıştıklarını anlatarak, altın madalya aldığı için sporcusuyla gurur duyduğunu belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow