hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eda Tuğsuz altın madalya kazandı

    Eda Tuğsuz altın madalya kazandı
    expand

    Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda (EYOF), milli ciritçi Eda Tuğsuz, 56,61 metre ile altın madalya kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hollanda'nın Utrecht kentindeki oyunların son gününde cirit atma finalinde yarışan Tuğsuz, 56,61'lik atışıyla altın madalya alarak hem oyunlar hem de Türkiye yıldızlar rekorunun yeni sahibi oldu.

    Dünya Yıldızlar beşincisi Eda Tuğsuz, Belaruslu rakibi ile girdiği yarışı 15 santimetre farkla ilk sırada tamamlamayı başardı. Dördüncü atışlar sonunda üçüncü sırada yer alan 1997 doğumlu milli atlet, beşinci hakkında 56,61 metre atarak yarışmanın liderliğini ele geçirdi. Belaruslu Hanna Tarasiuk, son iki hakkında faul yapınca altın madalya Türk sporcunun oldu.

    Tuğsuz, 54,02 metre ile Esra Gaz'a ait olan Türkiye yıldızlar rekorunu kırdı. Milli atlet, aynı zamanda 53,86 metre ile Rus Alina Gerasimchuk'a ait EYOF rekorunun da yeni sahibi oldu. Kariyerinin en iyi atışını gerçekleştiren Eda Tuğsuz, dünya yıldızlarda bu sezonun en iyi beşinci derecesini gerçekleştirdi. 

    Hanna Tarasiuk'un 56,46 metre ile gümüş madalya kazandığı mücadelede, Çek Cumhuriyeti'nden Natalie Durcakova da 53,90 metre ile bronz madalyanın sahibi oldu.

    Böylece Türkiye, oyunları atletizm branşında 4 madalya ile noktaladı.

    Atletizm Milli Takımı'ndan Emin Öncel cirit atmada altın, Ömer Oti 3 bin metrede gümüş ve Şeyma Gül de 2 bin metre engellide bronz madalya kazanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow