hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakanlık Kupası 'Taliphan'ın

    Başbakanlık Kupası Taliphanın
    expand

    62. Başbakanlık Kupası Koşusu'nu Talip Öztürk'ün sahibi olduğu vejokeyliğini Selim Kaya'nın yaptığı "Taliphan" adlı safkan kazandı.

    İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda, çim pistte ve 2 bin metre mesafede gerçekleştirilen yarışta, 3 ve üzeri yaşta 10 İngiliz atı start aldı.

    Yarışta birinciliği "Taliphan" adlı safkan 2.04.52'lik derecesiyle alırken, Alaettin Akkoç'un sahibi olduğu ve jokeyliğini Özcan Yıldırım'ın yaptığı "White Ram" 2.04.78 ile ikinci, Oğuz Yalçın'a ait, Gökhan Gökçe'nin jokeyliğini yaptığı "Step by Step" 2.05.23'lük derecesiyle üçüncü, Osman Karaoğlan'ın sahibi olduğu, Gökhan Kocakaya'nın jokeyliğini gerçekleştirdiği "Cihanım" 2.05.28 ile dördüncü oldu.

    Koşuda ilk sırada yer alan "Taliphan", sahibine 420 bin lira kazandırdı. İkinci "White Ram" 168 bin, üçüncü "Step by Step" 84 bin, dördüncü "Cihanım" ise sahibine 42 bin lira ikramiye kazandırdı.

    Kupayı Bakan Eker verdi

    Yarışın ardından düzenlenen törende Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, kupayı "Taliphan"ın sahibi Talip Öztürk'e verdi. Eker, ayrıca, jokey Selim Kaya ile antrenör Bahattin Dağ'a da birer plaket takdim etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow