hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vettel'in endişesi

    Vettelin endişesi
    expand

    Üst üste 4. kez F1 şampiyonluğu yaşayan sürücüsü Sebastian Vettel, 2014 sezonunda yeni motorların kullanılmasının Formula 1'in heyecanından bir şey götürmemesini umduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Formula 1 takımlarından Red Bull-Renault'nun üst üste 4. kez şampiyonluk yaşayan sürücüsü Sebastian Vettel, 2014 sezonunda 8 silindirli yerine 6 silindirli ve turboşarjlı motorların kullanılmasının, Formula 1'in heyecanından bir şey götürmemesini umduğunu söyledi.

    Vettel, Autosport dergisi tarafından üst üste 4. kez "en iyi uluslararası sürücü" seçilmesinin ardından, 2.4 litre hacmindeki V8 motorlar yerine 1.6 litrelik turbo beslemeli motorlar kullanılmasını öngören 2014 sezonu kurallarının, yarışların heyecanından bir şey götürüp götürmeyeceği hakkında konuştu.

    Vettel, 2005 yılındaki ilk Formula 1 testinde V10 motora sahip bir araba kullandığını hatırlatarak, "(Motorların değişmesine) Biraz üzüldüm. Testi çok iyi hatırlıyorum. Sonraki yıl ise V8'lere geçtik. F1 otomobiline ikinci binişimde aradaki farkı anlatabilecek durumdaydım" ifadelerini kullandı.

    Motor devrini kaybetmelerinin üzücü olduğunu dile getiren Alman pilot, "Yeni bir yöne ve anlayışa adım atıyoruz. Umarım gelecekte Formula 1'in heyecanını kaybetmeyiz. Bana göre otomobilleri koklayabilmeli, gürültüsünü duyabilmelisiniz. Formula 1 size unutamayacağınız bir şey vermeli" değerlendirmesini yaptı.

    Yeni sezonda kendilerini neyin beklediğine dair herhangi bir tahmini olmadığını belirten 26 yaşındaki sürücü, şunları kaydetti:

    "Bence bunu bilmek çok zor. Her takım ve motor üreticisinin gelecek sezonla ilgili bir fikri olduğuna eminim ancak şu aşamada herkes için sürpriz olacak. Gelecek yıl piste ilk çıktığımızda her şey çok ilginç olacak. Ne kadar motor patlatıp patlatmayacağımızı göreceğiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow