hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ozan İpek imzaladı

    Ozan İpek imzaladı
    expand

    Mersin İdmanyurdu, Bursaspor'dan transfer ettiği Ozan İpek ile İstanbul'da sözleşme imzaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Grand Cevahir Otel'de düzenlenen ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı'nın hazır bulunduğu törende Ozan İpek, kendisini sezon sonuna kadar kırmızı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

    Zafer Çağlayan, yoğun programında araya bu imza törenini aldığını belirterek, "Böyle yoğun çalışma programı arasında Mersin İdmanyurdu ile ilgilenmek benim temel görevim. Geçmiş yıllarda futbolun içinden geçmiş biri olarak, tabi son 15-20 yıldır işi sadece dışardan izleyen, maç dahi seyredecek zamanı bulamayan bir arkadaşınızım. Ancak, Mersin'e milletvekili adayı olduktan sonra Mersin açısından çok şey ifade eden Mersin İdmanyurdu'nun özelliklerini görünce bu işin içine biraz daha girdim" diye konuştu.

    Ozan İpek'i yeni tanıdığını kaydeden Bakan Çağlayan, "Sayın Başkan bana konuyu anlattı. Önce değerli Başkan İbrahim Yazıcı ile sonra Ozan ile görüştüm. Şimdi nikah merasimi için buradayız. Ben sadece nikah şahitliği yapıyorum" şeklinde konuştu.

    Zafer Çağlayan, Ozan İpek'in Mersin İdmanyurdu'na önemli katkıları olacağına inandığını vurgulayarak, "Daha önce Nobre'ye söylediğim şeyleri Ozan'a da söyledim. 'Eğer gerçekten iyi oynarsan Mersin İdmanyurdu taraftarı seni omuzunda, başının üstünde taşır' dedim. Şimdi Nobre'ye Fenerbahçe talip. Ancak, sezon sonuna kadar takıma yapması gereken hizmetleri var. Ondan sonra yönetimin karar vereceği bir gelişmedir. Ozan da inşallah Mersin İdmanyurdu'na çok büyük katkılar verecek. Ozan İpek'i Mersin İdmanyurdu, bir kez daha Ozan İpek yapacak" ifadelerini kullandı.

    -"Mersin İdmanyurdu'nun her zaman yanında olacağım"-

    Mersin'in çok farklı bir şehir olduğunu kaydeden Bakan Çağlayan, şöyle devam etti:

    "Mersin, Türkiye'de görebileceğiniz her türlü etnik yapının olduğu bir şehir. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Gerek etnik kökenler, gerek inanç grupları ülkemizin mozaiğidir. İnsanların kökeninin ne olduğu, inancının ne olduğu bizi direkt ilgilendirmiyor. Önemli olan bu ülkenin birliğinden, beraberliğinden, bölünmez bütünlüğünden ve şanlı, şerefli o ay-yıldızlı bayrağımızın birliğinden yana olmaktır. Bizim anlayışımız budur. Mersin'de Mersin İdmanyurdulu taraftarlarda böyle birlik ve beraberlik gördüm. Mersin İdmanyurdu'na olan hayranlığım ve bu işin detayına kadar girmem bu anlamda olmuştur. Zaman zaman çok az da olsa sayıları beni eleştiren de çıkıyor. Saygı duyarım. 'Bir Bakanın futbolcu transferiyle ne işi var?' diyorlar. Mersin İdmanyurdu'nun her zaman yanında olacağım. Mersin İdmanyurdu'nun en büyük manevi taraftarı olmaya devam edeceğim. Ben sonradan Mersinliyim. Muş'ta doğmuş, 45 yılını Ankara'da geçirmiş, geçen dönem Ankara milletvekiliyken bu dönem de Sayın Başbakanımızın görevlendirmesiyle Mersin Milletvekiliği yapan bir arkadaşınızım. Ancak benim Mersin İdmanyurdululuğum Mersin'deki milletvekilliğim süresince geçerli değil. Ucu açık, sonsuza kadar."

    Nobre'nin transferinde de kendine görev edindiğini hatırlatan Bakan Çağlayan, "Bir Bakan olmanın bilinci ve sorumluluğu içinde yapmam gerekenleri yaptım. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Bursaspor ve Gençlerbirliği'nin başkanlarını 25-30 senedir tanıyorum. Bu işlerde onlar nezdindeki hatırımız etkili oluyor. Ancak, futbolcunun transferinin kaça yapılacağı benim işim değil. Ben futbolcunun takıma gelmesi konusunda gereken konuşmaları yapıyorum. Bir taraftan da kulüplerin kendisinin yapacağı fedakarlık varsa o konuda değerli başkanlardan ricada bulunuyorum" şeklinde konuştu.

    -"Övünmek gibi olmasın Galatasaraylıyım"-

    Ara transferde döneminde iyi transferler yapıldığını, yeni bir teknik direktör geldiğini anlatan Bakan Çağlayan, "Önemli isimler alındı. Ozan ile birlikte inşallah takım önümüzdeki 16 maçta başarısını gösterecek. Mersin İdmanyurdu'nun bir asansör takım olmayacağını söylemiştik" ifadelerini kullandı.

    Mersin İdmanyurdu'nu sonuna kadar desteklediğini vurgulayan Zafer Çağlayan, "Ben övünmek gibi olmasın Galatasaraylıyım. Galatasaray kongre üyesiyim, ama şimdi iki takıma da aynı mesafedeyim" diye konuştu. -"Mersin'e 450 milyon lira bütçeli yatırımlar yapıyoruz" 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow