hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şampiyonlar Ligi’nde şike yapıldı

    Şampiyonlar Ligi’nde şike yapıldı
    expand

    Avrupa Birliği’nin polis örgütü Europol, Avrupa’da toplam 380 karşılaşmada şike yapıldığını ve bunlardan birinin de İngiltere’de oynanan Şampiyonlar Ligi maçı olduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere’de oynanan bir Şampiyonlar Ligi karşılaşmasınde şike yapıldığı belirlendi.

    Avrupa Birliği’nin polis örgütü Europol, Avrupa’da toplam 380 karşılaşmada şike yapıldığını ve bunlardan birinin de İngiltere’de oynanan Şampiyonlar Ligi maçı olduğunu açıkladı.

    Ancak Europol, İngiltere’de oynanan bu Şampiyonlar Ligi maçının hangi maç olduğunu açıklamadı.

    Hague’de futbolda şike ile ilgili açıklamalar yapan Europol, Asya kıtasında örgütlenmiş bir organize çetenin varlığını belirlediklerini ve bu çetenin futbol hakemleri, kulüp yöneticileri, ve futbolculardan oluşan toplam 425 kişiyle işbirliği yaptığını duyurdu.

    18 aydan beri bu konu üzerine araştırma yapan Europol, şüpheli maçlar arasında Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası eleme maçları, iki Şampiyonlar Ligi karşılaşması ve “Avrupa Ligleri’nde üst düzey birkaç maçın” da bulunduğunu duyurdu.

    Yetkililer, suçluların şikeli maçlara 16 milyon Euro harcadıklarını ve sonuçta 8 milyon kar ettiklerini belirtti.

    Şike yapanlara toplam 2 milyon Euro ödeme yapıldığı, tek kalemde en büyük ödemenin ise tek bir kişiye yapılan 140 bin Euro olduğu belirtildi.

    Adı geçen ülkeler

    Soruşturmalarda adı geçen maçların geçtiği ülkeler arasında Türkiye, Almanya, Büyük Britanya, Avusturya, Slovenya, Macaristan, Hollanda var. Toplam ülke sayısı 15 olarak gösteriliyor. Ancak soruşturma sürdüğü için detay verilmiyor.

    50 gözaltı

    AB Polis Teşkilatı'nın (Europol) futbolda 
    şikeyle ilgili araştırmasıyla bağlantılı şimdiye kadar 50 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

    Araştırmalar devam ettiği için şüphelenilen maçlarla ilgili detay vermeyen Wainwright, Singapur merkezli bir suç örgütünün şikede önemli rol oynadığını söyledi.

    Rob Wainwright, söz konusu araştırmanın futbolda şike olaylarıyla ilgili şimdiye kadar yapılmış en büyük çalışma olduğunu vurgulayarak, şike olaylarının Avrupa futbolu için büyük sorun olduğunu dile getirdi.

    Wainwright, yaklaşık 4 yıl önce oynanan bir Şampiyonlar Ligi maçında şike yapıldığından şüphelenildiğini de belirterek, suç şebekelerinin organize bir şekilde futbol dünyasında aktif olduğunu kaydetti.

    Söz konusu suç örgütlerinin şikeden büyük kazanç elde ettiğine de değinen Wainwright, "Futbolu kemiren bu sorunu çözmek için uğraştıklarını" sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow