hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Fenerbahçe maçına şampiyon gitmek istiyoruz"

    Fenerbahçe maçına şampiyon gitmek istiyoruz
    expand

    Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, 33. haftadaki Fenerbahçe maçına şampiyonluğu garantileyerek gitmek istediklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe maçına bütün futbolcuların selameti için şampiyonluğu garantileyerek gitmelerinin iyi olacağını söyledi.

    Sarı-kırmızılı takımın yaptığı sabah antrenmanından önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muslera, Süper Lig'in 33. haftasında Kadıköy'de oynayacakları Fenerbahçe derbisine şampiyon olarak çıkmak istediklerini belirterek, "Fenerbahçe maçına iki farklı gözle bakmak lazım. Taraftar gözüyle değerlendirirsem, geçen seneki şampiyonluğun taraftara ne kadar zevk verdiğini biliyorum. Onlar yine bizim oraya az bir puan farkıyla giderek, orada kazanıp şampiyon olmamızı bekler. Futbolcu gözüyle bakıldığında ise bütün futbolcuların selameti için oraya şampiyonluğu garantileyerek gitmek en güzeli olur" diye konuştu.

    -Gençlerbirliği maçı-

    Muslera, Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlamak için ellerinde güzel bir fırsat olduğunu söyledi.

    Önlerinde çok kritik iki maç olduğunu ifade eden deneyimli kaleci, şunları kaydetti:

    "Biri Schalke 04'le, biri de Gençlerbirliği ile iki farklı maç oynayacağız. Şu anda önümüzde Gençlerbirliği maçı var. Ligdeki amacımız şampiyon olmak ve bunun için de elimizde güzel bir fırsat var. Bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz. Rakiplerimizle aramızda güzel bir puan farkı var ve bu farkı Gençlerbirliği karşısında alacağımız 3 puanla devam ettirmek istiyoruz. Schalke 04 maçı ise bambaşka bir mücadele olacak. Bizim için çok önemli ve güzel bir ambiyansa sahip olacak bir maç. Kesinlikle o karşılaşmada da iddialı olduğumuzu düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde önemli işler yapabiliriz."

    -"Gökhan Zan, çok tecrübeli ve iyi bir stoper"-

    Son haftalarda değişik savunma oyuncularıyla oynadığını hatırlatan Uruguaylı kaleci, "Son haftalarda farklı stoperlerle oynuyoruz ama takımdaki savunma oyuncuları gerçekten birbirinden kaliteli futbolcular. Önümüzde bir Gökhan Zan örneği var. Kendisi uzun zamandır oynamıyordu ama sahaya çıkarak, ne kadar tecrübeli ve iyi bir stoper olduğunu gösterdi. Onun için bu durum beni olumsuz anlamda etkilemiyor" ifadelerini kullandı.

    Sezon başından bu yana kamuoyunda Galatasaray için yapılan "Uzay takımı" benzetmelerine kulak asmadıklarını vurgulayan Fernando Muslera, "Kulübümüzün amacı iyi transferler yaparak iyi bir takım kurmak. Bunun da başarıldığını düşünüyorum. Tabi 'uzay takımı' benzetmesi bizden çıkan bir şey değil. Bu basının bir aktarması. Tabi ki iyi bir takım olduğumuzu biliyorum ama bu tip uzay takımı yakıştırmalarına fazla kulak asmıyoruz. Çünkü futbol zor şartlarda oynanıyor. Türkiye ligi de çok kaliteli. Birçok zor maça çıkıyoruz. Bunu da her maçta görüyoruz" diye konuştu.

    Basında yer alan Avrupa'ya transfer olacağına dair haberler hakkında da konuşan Muslera, şu an için transferle ilgilenmediğini dile getirerek, tam olarak Galatasaray'a odaklandığını ve takımıyla 3 yıllık daha kontratının bulunduğunu sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow