hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samet Aybaba: "Salih bize gelirdi"

    Samet Aybaba: Salih bize gelirdi
    expand

    Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Oğuzhan ve Fenerbahçeli Salih'in yetenekli olduklarını, biraz daha zamana ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samet Aybaba, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet etti. Fenerbahçe'de son dönemde ortaya koyduğu performansla beğeni toplayan genç futbolcu Salih Uçan ile ilgili bir soru üzerine Aybaba, bu oyuncuyu ilk kez kendisinin Bucaspor'da A takıma aldığını
    kaydetti.

    Salih'in transferi için sezon başında Beşiktaş'ın da girişimlerde bulunduğunun hatırlatılması üzerine Aybaba, "Bizimkiler Salih için görüştü ama o zaman belirsizlik vardı, teknik direktör konusu çözülmemişti" diye konuştu.

    "Siz takımın başında olsanız, Salih Beşiktaş'a gelir miydi?" sorusuna Aybaba, "Eğer ben olsaydım bizi tercih edebilirdi. O zaman transfer politikası belli değildi, sanırım o nedenle olmadı" yanıtını verdi.

    Aybaba, siyah-beyazlı futbolcu Oğuzhan Özyakup ile Salih Uçan konusunda benzerlikler olduğunun belirtilmesi üzerine de, "Salih ve Oğuzhan'ı fazla havaya sokmamalıyız. Biraz zamana ihtiyaçları var. Kademe kademe gelişecekler" şeklinde konuştu.

    Oğuzhan'ın havaya sokulmaması konusunda sürekli uyarıda bulunduğunu anlatan Aybaba, "Yüz kere söyledim; 'Şımarıyor, yapmayın, etmeyin' diye, sonuçlarını görüyorsunuz" derken, "Oğuzhan'ın performansından memnun değil misiniz?" sorusunu da, "Daha yukarı yapması lazım. Beklentilerimiz tabii kidaha fazla. Oyuncuları fazla havaya sokmamak lazım" diye yanıtladı. 

    -"Olcay milli takımı hak etti"-

    A Milli Futbol Takımı aday kadrosuna ilk kez seçilen Olcay Şahan hakkında da konuşan Samet Aybaba, "Olcay, milli takıma alınmayı hak etti" yorumunda bulundu.

    Millilerin, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Andorra ve Macaristan ile oynayacağı iki maçı da kazanacağına inandığını dile getiren Aybaba, "Milli takım 2 maçtan 6 puan alabilir" diye konuştu.

    -"Seba'yı gördüm mutlu oldum"-

    Beşiktaş Kulübü'nün 110. yıl kutlamalarında onursal başkan Süleyman Seba'yı görmekten büyük mutluluk duyduğunu anlatan Aybaba, "Süleyman ağabey Beşiktaş için bir milattır. Orada olması beni mutlu etti" ifadelerini kullandı.

    Aybaba, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın da kutlamalara gelmesiyle ilgili olarak da, "Çok şık bir hareket" yorumunu yaptı.

    -"Yenilgi bizi üzdü"-

    Aybaba, Kasımpaşa karşısında mağlup olmalarına üzüldüklerini kaydederek, şunları söyledi:

    "Uzun bir süreden sonra mağlup olunca tabi biraz moral bozukluğu oluyor. İkinci yarının başında kaçırdıklarımızı atabilseydik, oyun dengelenebilirdi. Kasımpaşa bizim yapmak istediğimizi ortaya koydu ve galip geldi."

    -"Dentinho toparlandı"-

    Brezilyalı futbolcu Dentinho'nun sakatlığının geçtiğini aktaran Aybaba, "Dentinho toparlandı, Mersin İdmanyurdu maçının kadrosuna alabilirim. Mustafa Pektemek'in durumu da iyi" ifadelerini kullandı.

    Bu arada, Samet Aybaba, takımda çok eksik bulunduğu için Fethiye kampını ertelediklerini söyledi.

    Bir pilot takım bulmak için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Aybaba, "Bu pilot takımla, A takıma oyuncu yetiştirmek istiyoruz. Pendikspor'un da aralarında bulunduğu bazı takımları düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow