hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bizi bekleyen büyük tehlike..."

    Bizi bekleyen büyük tehlike...
    expand

    Galatasaray'da Olağan Genel Kurul'da konuşan Başkan Ünal Aysal, "Bizi bekleyen en büyük tehlike kulüpte yaratılmaya çalışılan cephelerdir. Hepimizin ait olduğu tek grup vardır ve adı Galatasaray'dır" dedi.

    Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen mali kongrede, genel kurul divan başkanlığına İrfan Aktar seçildi.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, oturumda yaptığı konuşmada, kulüpte görev yapmış hiçbir yönetim için saygısızlıkları olamayacağını belirterek, ''Bizlerin görevi geçmişi yargılamak değil, Galatasaray'ı daha da ileri götürmek ve zarar verecek her türlü girişime karşı durmaktır. Son dönemdeki gelişmeler ve söylentilerden sonra bir hatırlatmayı görev sayıyorum. Bizi bekleyen en büyük tehlike, kulüpte yaratılmaya çalışılan cephelerdir. Ahmet'in grubu, Mehmet'in grubu, okullu, okulsuz gibi tabirler kullanılıyor. Hepimizin ait olduğu tek grup vardır ve adı Galatasaray'dır'' ifadelerini kullandı.

    Başarıların olağanüstü bütçelerle değil, akıllı seçimlerle gerçekleşmiş olmasının kendileri için sevindirici olduğunu anlatan Ünal Aysal, sözlerine şöyle devam etti:

    ''En konservatif hesapla bile takımımızın değeri artmıştır. Lig şampiyonluğu sadece bir heyecan yaratmakla kalmadı, aynı zamanda önemli bir gelir artışı yarattı. Maçlarımıza olan ilgi yükseldi ve ortalama izleyici sayımız 47 binlere çıktı. 90 milyon liranın üzerinde bilet geliri elde ettik ve Avrupa'da bu sıralamada 8. duruma geldik. Biletlerimizi kendimiz satmaya başlayarak bu operasyondan ayrıca 8,5 milyon lira tasarruf sağladık. Yayın gelirlerimiz 44 milyon 880 bin liradan, 81 milyon 600 bin lira seviyesine çıktı. Şampiyonlar Ligi performans gelirimiz de şu anda 45 milyon liranın üzerindedir. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek final başarısı, Galatasaray'ın marka değerine de büyük katkı sağlamıştır. Bu başarıya emek verem tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.''

    Galatasaray Kulübü'nün gelirlerinde yaşanan yükselişi, ''Sevindirici, neredeyse inandırıcı olmaktan uzak'' sözleriyle değerlendiren kulüp başkanı Aysal, Avrupa'da üst liglerde mücadele eden kulüpler arasında son yılların en çarpıcı gelir artışı rakamlarına sahip olduklarını aktardı.

    Kredi borçları ve teminatlar arttı

    Genel toplamda gelirlerin bütçelenenden 22,4 milyon lira, giderlerin ise bütçelenenden 31,8 milyon lira fazla gerçekleştiği aktarılarak, kulüp ile bağlı ortaklıklarının, Ünal Aysal yönetiminin göreve başladığı 18 Mayıs 2011 tarihinde 315,2 milyon ABD doları olan, 2011 yılı sonunda ise 251,9 milyon ABD dolarına inen toplam borç alacak farkının, 2012 yılı sonunda 211,6 milyon ABD dolarına gerilediği belirtildi.

    Galatasaray Kulübü'nün mali raporunda, 2012 yılında banka kredilerinin ve verilen teminat tutarlarındaki artışlar dikkati çekti.

    Yönetimin göreve geldiği dönemde 149,6 milyon ABD doları olan ve 2011 yılı sonunda 110,1 milyon ABD dolarına indirilen banka kredi borçlarının 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle yeniden 145,4 milyon ABD dolarına çıktığı görüldü.

    Ayrıca, toplam teminatları ise 850,5 milyon ABD dolarından 2011 yılı sonunda 531,6 milyon ABD dolarına indiren sarı-kırmızılı yönetim, 2012 yılı sonunda bu rakamı 634,1 milyon ABD dolarına çıkardı.

    Bu arada, sarı-kırmızılı kulübün 2012 yılı gelirinin 135,5 milyon lira, giderinin ise 143,9 milyon lira olarak gerçekleştiği ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow