hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özbekistan'ın zaferi: 3-1

    Özbekistanın zaferi: 3-1
    expand

    U20 Dünya Kupası 2. tur maçında Özbekistan, Yunanistan'ı 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son 16 turunun Gaziantep’teki ilk karşılaşmasında Yunanistan ve Özbekistan Kamil Ocak Stadı’nda sahaya çıktılar. Bu iki ekip daha önce hiçbir seviyede karşılaşmamışlardı. Yunanistan ilk kez katıldığı turnuvada, kurayla da olsa grubunu birinci tamamlamasıyla bütün otoritelerin beğenisini kazanmıştı. Özbekistan ise iyi başladığı grup maçlarında istikrarsızlık yaşayınca grubunu ancak üçüncü bitirebildi. İki ekipte tarihlerinde ilk kez U-20 seviyesinde tur atladı ve başarılarına bir yenisini daha eklemenin peşindeydiler.

    İlk on dakika geçilirken oyunun belirgin bir hakimi olmadı. Özbekistan rakibini kendi sahasında beklerken Yunanistan pas yapmakta zorlandı. İlk gol fırsatını Yunanistan 17. dakikada Konstantinos Stafylidis’le buldu. Kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Yunanistan kaptanının vuruşu direğin hemen yanından dışarı çıktı.

    22. dakikada Özbekistan etkili geldi rakip kaleye. Igor Sergeev sağ kanattan topu güzel getirdi. Çizgiye inip verdiği pası, Yunanistan defansı kornere gönderdi.

    27. dakikada Özbekistan golü buldu. Sol kanattan kaptan Vladimir Kozak’ın ortasında topla buluşan Abbosbek Makhstaliev, sağ ayağıyla kalecinin soluna nefis vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

    Yunanistan 31. dakikada ceza sahası yayının hemen solundan çok tehlikeli bir serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Ioannis Gianniotas’un vuruşu direğin hemen üstünden dışarı gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunanistan 32. dakikada penaltı kazandı. Ceza alanı içinde Diamantakos’a yapılan müdahale sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına Stafylidis geçti ve beraberliği getiren golü kaydetti. (1-1)

    42. dakikada Yunanistan ikinci golüne çok yaklaştı. Ceza sahası önünde önüne düşen topu düzeltip kaleye vuran Andreas Bouchalakis’in topu direkten dışarı gitti.

    İlk yarıdan başka gol sesi çıkmayınca devre 1-1 tamamlandı.

    İkinci yarı iki takımda tutuk başladı. ilk yarının başında olduğu gibi kontrollü futbol oyunun hakimiydi.

    61. dakikada Özbekistan penaltı kazandı. Kourmpelis rakibini ceza sahasında düşürünce hakem beyaz noktayı gösterdi. Kourmpelis de ikinci sarı karttan oyun dışına gönderildi. Topun başına geçen Igor Sergeev, kaleciyle topu farklı köşelere gönderdi. (2-1)

    Rakibin on kişi kalmasıyla ve bulduğu moralle rakip kaleyi zorlamaya başladı Özbekler. 69. dakikada defansın arkasına atılan topta, Sergeev süratlendi fakat son anda kaleci topa müdahale etti.

    82. dakikada Özbekistan maçtaki ikinci penaltısını kazandı. Ceza sahasında Zabikhilo Urinboev’i düşüren Dimitrios Konstantinidis, penaltıya sebebiyet verdi. Topun başına geçen Serdor Rakhmanov hata yapmadı ve durumu 3-1’e getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırmızı kart sonrası kalesinde 3. golü gören Yunanistan'ın maçı çevirme direnci kalmayınca karşılaşma 3-1 sona erdi.

    Bu sonuçla Özbekistan, Yunanistan'ı eleyerek çeyrek final için Rize'nin yolunu tuttu. Rakibi ise Fransa-Türkiye maçının galibi olacak. Yunanistan ise eve dönüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow