hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye'yi futbolda AB üyesi yapacağız"

    Türkiyeyi futbolda AB üyesi yapacağız
    expand

    Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Türkiye'yi futbolda AB üyesi haline getirmek istediklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Türk futbolu için tarihi bir karar vereceğini söyledi.

    Kulüpler Birliği Vakfı'nın Esentepe'deki merkez ofisinde yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arıboğan, TFF'nin yabancı oyuncu kontenjanı (6+0+4) kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    Arıboğan, Türkiye'yi futbolda AB üyesi haline getirmek istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

    "Türk futbolunun geleceği için federasyonumuzdan anlayış bekliyoruz. Kendileri bunun ışığını bize gösterdiler. Son haftalardaki görüşmelerde açıkçası bu işareti verdiler. Tahmin ediyorum yarın tarihi bir karar verecekler. Türk futbolunun uluslararası rekabet konusunda özellikle futbolda, global bir ülke olmaya mı devam edeceğiz yoksa yerel mi kalacağız, bu noktada bu karar çok kritik. Futbol Federasyonu yönetiminden, Türk futbolunun geleceği için kararlarını gözden geçirmelerini ve gerekli esnekliği göstermelerini bekliyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lutfi Arıboğan, toplantıda iki konu üzerinde konuştuklarını aktararak, "Rekabetçi ortamda genç yıldızların yetişmesi konusunda federasyonumuzun kararını gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda onların en büyük desteği de AB üyesi ülke oyuncularının Türkiye'de Türk vatandaşı gibi sayılması" ifadelerini kullandı.

    - "Ters bir karar ciddi bir olumsuzluktur"

    TFF'den yabancı sayısı konusunda değişiklik yapmasını beklediklerini, aksi durumda çok ciddi bir olumsuzluk oluşacağını savunan Arıboğan, "Federasyonun, futbolun hizmetinde olduğu için ters bir karar vereceğini düşünmüyorum. Ters bir karar ciddi bir olumsuzluktur. Gerekli esnekliği göstereceklerdir. Konu kulüplerimizin bütçeleri, bütçelerin yanlış sarf edilmemesi. Korumacı yöntemlerle hiçbir sektörün gelişmediğini Türkiye geçmişte yaşadı. Türkiye, gelişmelerin en büyüğünü son yıllarda yaşadığımız rekabetçi ortamda gösterdi. Futbolda da öyle olmalı" diye konuştu.

    Fenerbahçe Kulübü'nün kararın değişmesine karşı çıktığının hatırlatılması üzerine Arıboğan, "Fenerbahçe toplantıda yoktu. Bunun yorumunu Fenerbahçe Kulübü yapacaktır" dedi.

    - "Melo konusunda olumlu gelişme olabilir"

    Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil ettiklerini hatırlatan Arıboğan, yabancı sayısı sınırlaması konusunda oluşan belirsizliğin kendilerini sıkıntıya soktuğunu dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son iki sezonda Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Brezilyalı futbolcu Felipe Melo'nun transferi hakında da bilgi veren Arıboğan, "Melo transferinde inşallah yakın zamanda olumlu bir gelişme olur. Biraz sürüncemede kaldı ama olumlu olacaktır. Her şey olumlu gitseydi bugüne kadar bitmiş olurdu. Sonuçta Galatasaraylılar mutlu olacaklar, inşallah olumlu bitecek" şeklinde
    konuştu.

    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın, Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı için Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ı destekleyeceği iddialarıyla ilgili soru üzerine Arıboğan, "Bunlar nerede konuşuluyor bilmiyorum ama kulüpler içinde isim konuşulmuyor" diyerek sözlerini tamamladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow