hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bruma'da son karar Tahkim'in

    Brumada son karar Tahkimin
    expand

    Portekiz'in yetiştirdiği yeni yıldızlardan Bruma'nın Sporting Lizbon'la sözleşmesindeki ihtilafla ilgili son kararı Tahkim Kurulu verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sporting ile 2010'da imzaladığı üç yıllık sözleşme sonucu normal şartlar altında 2012-13 sezonunun sonunda kontratının tamamlanması gereken Bruma, serbest kalmak için başvuruda bulunmuştu.

    FIFA kuralları gereği 18 yaşını doldurmamış bir oyuncu kulübüyle en fazla üç yıllık sözleşme yapabiliyor. Henüz 16 yaşındayken Sporting'le 2010-11, 2011-12 ve 2012-13 sezonları için üç senelik anlaşan Bruma, kulübünün iddialarına göre o dönemde ek bir sözleşmeye de imza attı. Bruma'yı hukuk önünde temsil edenler bu sözleşmenin geçerli olmadığını konusunda ısrarcı olurken, Sporting ise oyuncunun kulüple bir sezonluk daha kontratının bulunduğunu belirtiyor.

    Nitekim Bruma ile Sporting arasında yaşanan bu anlaşmazlık sonucu genç futbolcunun temsilcileri konuyu Tahkim Kurulu'na taşıdı. Portekiz futbolunun bağlı olduğu Toplu İş Sözleşmesi'ne göre Bruma'nın geleceğiyle ilgili kararın en geç 40 gün içinde alınması gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bruma'nın avukatı Bebiano Gomes yaptığı açıklamalarda sözleşmenin feshi için gerekli başvuruları yaptıklarını ve komiteye durumu ayrıntılı biçimde açıkladıklarını belirtti. Sporting ise Bruma'nın sözleşmesindeki fesih bedelinin 30 milyon avro olduğunu vurguluyor.

    Bruma'ya Galatasaray'ın teklifinin 8 milyon avro, Chelsea'nin ise 2 milyon avro olduğu iddia ediliyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow