hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ronaldinho muradına erdi

    Ronaldinho muradına erdi
    expand

    Copa Libertadores'i, rövanş maçında Paraguay'ın Olimpia takımınını penaltılar sonucunda 4-3 yenen Brezilya temsilcisi Atletico Mineiro kazandı.

    Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından düzenlenen Copa Libertadores'i, rövanş maçında Paraguay'ın Olimpia takımınını penaltılar sonucunda yenen Brezilya temsilcisi Atletico Mineiro kazandı.

    Güney Amerika'nın, Şampiyonlar Ligi kabul edilen kupanın finalinde Brezilya'dan Atletico Mineiro ile Paraguay'dan Olimpia takımları karşılaştı.

    Brezilya'nın Belo Horizonte kentindeki Independencia Stadı'nda oynanan rövanş maçında, Atletico Mineiro, ilk karşılaşmada 2-0 mağlup olduğu Olimpia'yı ağırladı.

    İlk yarı golsüz tamamlandı.

    Kadrosunda Ronaldinho da yer aldığı Atletico Mineiro, 47. dakikada 2010 yılında Galatasaray'da kiralık olarak oynayan Jo'nun attığı golle öne geçti.

    Maç, 34 yaşındaki Leonardo Silva'nın 87. dakikada bulduğu golle uzatmaya gitti. Uzatma periyodunda gol sesi çıkmayınca, 54. Copa Libertadores'in kazananını belirmek için penaltı atışlarına geçildi.

    Penaltı atışlarına başlayan Olimpia, 5 atıştan 2'sini gole çiviremeyince Alecsandro, Guilherme, Jo ve Leonardo Silva ile kullandığı 4 atışta da isabet kaydeden Brezilya temsilcisi, 4-3'lük skorla kupayı müzesine götürdü.

    "Brezilya'ya bunun için geri dönmüştüm"

    Milan ve Barcelona orta sahasında da görev yapan Ronaldinho, maç sonrası Globoesporte.com internet sitesine yaptığı açıklamada, "Brezilya'ya bunun için geri dönmüştüm. Birkaç ay önce ben ve Jo'nun bittiğini söylemişlerdi ama oyuncuların, her zaman haksız olmadığını kanıtladık" dedi.

    Atletico Mineiro böylece kulüp tarihindeki ilk Copa Libertadores şampiyonluğunu tattı. Kupa boyunca 7 gol atan Jo ise turnuvanın gol kralı oldu.

    Arjantin kulübü Independiente 7 şampiyonlukla kupayı en fazla kazanan takım olurken, 6 şampiyonluğu bulunan bir başka Arjantin temsilcisi River Plate ise Independiente'yi takip ediyor.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow