hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mustafa Akçay'a göre tur camiaya mesaj

    Mustafa Akçaya göre tur camiaya mesaj
    expand

    Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, "Uzun süre ilk turu geçemeyen camiamız için önemli bir mesaj oldu. Tur atladığımız için mutluyuz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akçay, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, Derry City karşısında iki yüzü olan bir maç oynadıklarını belirterek, "İlk yarıda rakibin bize yaptırmak istediklerini yaptık. Ama ikinci yarıda kendi kalitemizi, teknik etkinliğimizi devreye soktuk ve bence değişim orada başladı. Bu değişim iyi bir sonuç verdi. Uzun süre ilk turu geçemeyen camiamız için önemli bir mesaj oldu. Tur atladığımız için mutluyuz" diye konuştu.

    Akçay, biraz daha hızlı ve taktik yönü güçlü olan bir oyun anlayışını sahaya yansıtmaları gerektiğini ifade ederek, herkesin 15-20 gün sonra takımda çok daha farklı bir mental göreceğini söyledi.

    Dinamo Minsk eşleşmesi ve UEFA'ya gönderilecek oyuncu listesiyle ilgili bir soru üzerine Akçay, şöyle konuştu:
     
    "Listeye Malouda eklenebilir. Onun dışında şu anda listeye eklenecek farklı bir durum yok. Ancak Trabzon'da bıraktığımız arkadaşlardan birkaç tanesi de listeye girebilir. Önemli olan listeye girmek değil, önemli olan Trabzonspor'un ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir enerji yaratmaktır. Antrenör arkadaşımız Minsk maçını izledi. Ön bilgiler yarın elimizde olacak. Sağlıklı bir değerlendirme yapacağız. Minsk'in Derry City'den bir iki gömlek üstün olduğu ortaya çıkabilir. Biz de vitesimizi büyüterek bu farkı kapatabilecek kapasiteye ve güce sahibiz."

    Akçay, Malouda'nın gelişinin Colman, Soner ve Adrian arasında da bir rekabet yaratacağını, bu durumun stratejik açıdan olumlu yansımalarının olacağını düşündüklerini belirtti.

    Giray'la ilgili bir soruya Akçay, "Plastik cerrahı bekliyor. O geldiği zaman müdahale yapılacak. Beyinle ilgili bir hasar yok. Cerrahı bekliyoruz" yanıtını verdi.

    - Henrique: "İlk yarıda oyunu domine edemedik"

    Derry City karşısında iki gol atan, bir de asist yapan Henrique, maçın ilk yarısının mücadeleci geçtiğini belirterek, "Uzun toplarla rakibimiz pozisyon yaratmaya çalıştı. İlk yarıda oyunu domine edemedik" dedi.

    İkinci yarıda topu yere indirdiklerini ve rakipten daha çok koştuklarını dile getiren Henrique, "Bunları yaptık, sonuçta 3-0'lık net bir skor ortaya çıktı. Bu skora iki gol ve bir asist yaparak katkı sağladığım için de çok mutluyum" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow