hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süper Lig golsüz başladı

    Süper Lig golsüz başladı
    expand

    2013-2014 Sezonu Spor Toto Süper Lig'in açılış maçında Medical Park Antalyaspor ile Kayseri Erciyespsor 0-0 berabere kaldı.

    Maçın 5. dakikasında Medical Park Antalyaspor'un Tita'ın serbest vuruştan ceza sahasına yaptığı ortada Musa Nizam topu ıskalayınca arka direkte iyi yükselen Isaac'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üstünden auta gitti.

    10. dakikada misafir takım oyuncusu Randal Azofeifa'nın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, savunmanın arkasında topla buluşan Vleminck'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üstünden oyun alanını terk etti.

    35. dakikada Kayseri Erciyesspor'un geliştirdiği atakta sol kanattan Ekrem'in ceza sahası içine yaptığı ortada topa iyi yükselen Randal Azofeifa'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Hakan'da kaldı.

    Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

    47. dakikada karşılaşmanın 2. yarısına hızlı başlayan Kayseri Erciyesspor'un atağında ceza sahası dışında topla buluşan Randal Azofeifa'nın uzaktan sert şutunda kaleci Hakan meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırdı.

    52. dakikada kırmızı-beyazlı takımın geliştirdiği atakta Diarra'nın pasında topla buluşan Aissati'nin ceza sahasının dışından bekletmeden vuruşunda kaleci Bojan gole izin vermedi.

    78. dakikada konuk takım oyuncusu Yasin Öztekin'in ceza sahasına ortasında Mandjeck'in kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

    Maçın 82. dakikasında Kayseri Erciyesspor'un sağ kanattan geliştirdiği atakta topla ceza alanı içinde buluşan Yasin Öztekin'in vuruşunda kaleci Hakan'dan dönen topu Uğur İnceman kafayla gondererek tehlikeyi uzaklaştırdı.

    Ligde sezonun ilk maçı 0-0 sona erdi.

    Aybaba: "Tempomuzu yükseltmemiz lazım"
     
    Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Kayseri Erciyesspor ile 0-0 berabere kaldıkları maça ilişkin, "Ligin ilk gününde bu havada oyuncularım ellerinden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorlar. Biraz daha hareketli olmamız, tempomuzu yükseltmemiz lazım" dedi.

    Aybaba, Spor Toto Süper Lig 2013-2014 sezonu açılış maçının ardından yaptığı açıklamada, oyunun sahanın belli bir alanına sıkışıp kaldığını ve hücum etmek istediklerinde rakibin de çok oyuncuyla savunma yapıp, kendilerine karşılık verdiğini söyledi. Öndeki oyuncuların boş alan oluşturmadığını ve bu nedenle pozisyon bulmakta zorlandıklarını anlatan Aybaba, iki takımın da gol atabilmesinin "ölü top organizasyonu" diye tabir edilen duruma kaldığını kaydetti.

    Aybaba, "Maç boyunca en iyisi Emre Güngör ile rakip oyuncu Vleminckk'in yaptığı mücadeleydi. Bu işler çok zor oluyor. Ligin ilk gününde bu havada oyuncularım ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Biraz daha hareketli olmamız, tempomuzu yükseltmemiz lazım. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız var" diye konuştu.

    Isaac'in yerini takım arkadaşı Emrah Başsan'a bırakırken taraftarlar tarafından ıslıklandığının hatırlatılması üzerine Aybaba, ligin ilk maçında bunların yanlış şeyler olduğunu, herhangi bir oyuncuyu protesto etmenin doğru olmadığını ifade etti.

    "Bu oyuncularımız bizim oyuncularımız. Oyuncularımızı ligin ilk maçında protesto etmek doğru bir davranış değil" diyen Aybaba, şunları söyledi: "Yeni transfer edilen bazı oyuncularla ilgili sıkıntılarımız var. Onlardan birisi Vederson, ameliyat geçirdi daha 2-3 haftalık bir süreci var. Ferdinand hazır ,önümüzdeki maçta yerini alabilir."

    Çapa oynanan oyundan menun

    Kayseri Erciyesspor Teknik Direktör Fuat Çapa da çok sıcak ve nemli bir havada mücadele ettiklerini, her iki takımın da zaman zaman zorlandığını ifade ederek, Antalyaspor'un geçen yılki kadrosunda yer alan 10 futbolcunun sahaya ilk 11'de çıktığını ve saha içinde birbirlerini iyi tanıyan oyunculara karşı mücadele ettiklerini söyledi.

    Rakip takımın kendilerini yerden pas yaparak yormaya çalıştığını kaydeden Çapa, ilk kez Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden bir takım olmalarına rağmen etkili poziyonlar ürettiklerini, sahada oyuncularının ellerinden gelen mücadeleyi sahaya yansıttığını dile getirdi.

    Çapa, şöyle devam etti: "İlk devrede Volkan ve Yasin ile çok net gol pozisyonlarına girdik ancak bunu değerlendiremedik. İkinci devrede ise karşılaşma daha da ortada gitti.
    Karşılaşmanın son 15 dakikası her iki takım için de çok zor geçti. Burada önemli olan takım savunmasını yapabilmekti. Bugün ortaya koyduğumuz oyundan son derece memnunum. Daha önce belirlediğimiz eksik olan mevkilere trasnfer yapmamız gerektiği orataya çıktı. Bu iki bölgeye transfer gerçekleştirebilrsek ligde ilk 10 içine girebiliriz. Bu sezon başında belirlediğimiz hedeflerimizden bir tanesiydi."

    Antalyaspor'un bugün kadroya giremeyen oyuncularının ligde başka takımlarda belki ilk 11 veya 18'e girebilecek kalitede olduğunu ifade eden Çapa, şöyle konuştu:

    "Biz takım olarak neler yapmamız gerektiğini biliyoruz, onlar da rakipten daha fazla istemek ve daha fazla mücadele etmek. Bunu yaptığımız zaman hedeflerimize ulaşabiliriz ancak ligi kaldırabilecek 18 futbolcumuz yok, bunu da biliyoruz. Geçen yıl şampiyon olan takımımızdan bu yıl kadroda olan bir oyuncumuz var. Takım tamamen değişti, yeni bir takım olduk."

    Lacivert-siyahlı takımın oyuncusu Ekrem Ekşioğlu ise ilerleyen süreçte daha iyi bir oyun ortaya koyabileceklerini, takım ve bireysel olarak iyi futbol oynadıklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow