hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yanal: Arsenal'e ayak uyduramadık

    Yanal: Arsenale ayak uyduramadık
    expand

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda 3-0 yenildikleri maçta Arsenal'in temposuna ayak uyduramadıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yanal, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, dengede götürdükleri maçta ikinci yarıda yedikleri golün ardından kontrolü yitirdiklerini anlattı.

    Yanal, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

    "Dengede götürdüğümüz bir oyun vardı. Bir pozisyondan sonra golü yeyince, yüksek tempolu, oturmuş ve organize olmuş bir takıma karşı oynamak zordu. Bunu çıkarmak için temposu düşük bir takımdık. Atak yapmaya çalıştığımızda ikinci golü yedik. Oturmuş bir takıma, mağlup olduk. Bu turun ikinci maçını oynayacağız. Fenerbahçe temposunu yükseltmek zorunda. Daha yüksek tempoyla oynamak ve bunu öğrenmek zorunda."

    Takımda neyin eksik olduğu sorulan Yanal, "Tempomuz, dayanıklılığımız. Oyuna biraz daha fazla katılmamız gerekiyor. Biraz daha oyunda kalmamız gerekiyor" yanıtını verdi.

    Takımın yüksek dayanıklılığı bulunmadığını ifade eden Yanal, bunu oluşturmak ve tempoyu yükseltmek zorunda olduklarını vurgulayarak, "Bu eksiklik sezon hazırlığıyla ilgili değil, süreklilikle ilgili bir şey. Bazı oyuncular geç katıldı takıma. Bu bir mazeret değil. Fenerbahçe oyunu yükseltmek zorunda. Yükseltecek oyuncularla da oynamak zorunda" diye konuştu.

    Yanal, Emenike'nin yedekler arasında maça başlamasıyla ilgili olarak da "Seçtiğimiz kadroda geçen hafta Emenike'yi kullandık. Yeni bir oyuncu. Alışmış bir kadromuz var. Dengeli bir kadromuz var. Onlarla oynamayı tercih ettim. Daha sonra Emenike'ye ihtiyaç oldu. O da bu takımın oyuncusu, oynayacak" ifadelerini kullandı.

    Wenger: Teknik kalite

    Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Fenerbahçe'yi 3-0 yendikleri maçta, kontrolü ellerinde tuttuklarını ve teknik kaliteleriyle sonuca gittiklerini ifade etti.

    Wenger, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Galibiyette teknik kalitemiz çok önemli rol oynadı. Topun hakimiyetini kesinlikle elimizde bulundurmamız çok önemliydi. Orta alanımızın gücünün altını çizmek istiyorum. Hayati önem taşıyordu" dedi.

    Sıcak bir ortamda çok iyi bir takıma karşı mücadele ettiklerini anlatan Wenger, karşılaşmaya hareketli başladıklarını belirterek, "İlk dakikadan itibaren proaktif bir tavır içindeydik. Bu gece için bu çok önemliydi. Arada bir belki biraz endişelendik ama sonra toparlandık ve oyunu kazanmak istiyorduk. Genelde oyunun kontrolü bizdeydi" diye konuştu.

    Webo'nun topa müdahale etmek isterken ayağıyla yüzüne vurduğu ve bu nedenle ilk yarıda oyundan çıkmak zorunda kalan Laurent Koscielny'nin hastaneye götürüldüğünü bildiren Wenger, "O faulden ben de memnun olmadım. Endişelendiğimiz için hastaneye gönderdik. Kemiği kırılmış olabilir, tam emin olamadım. Hastaneden durumuyla ilgili bilgi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow