hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray B Grubu'nda

    Galatasaray B Grubunda
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, B Grubu'nda Real Madrid Juventus ve FC Copenhagen'la eşleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Futbol Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda İspanya'nın Real Madrid, İtalya'nın Juventus ve Danimarka'nın Kopenhag takımlarıyla rakip oldu.

    Fransa'nın Monaco kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde sarı-kırmızılı ekip, Real Madrid, Juventus ve Kopenhag takımlarıyla birlikte B Grubu'nda kendisine yer buldu.

    Geride kalan sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşılaştığı Real Madrid'le bu kez gruplarda eşleşen "Cim Bom", aynı zamanda İtalya Serie A Şampiyonu Juventus ve Danimarka Şampiyonu Kopenhag'la bir üst tura çıkabilmek için mücadele verecek.

    UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk maçlar 17-18 Eylül tarihlerinde oynanacak.

    Galatasaray'ın fikstürü

    Galatsaray gruptaki ilk maçında içeride Real Madrid ile karşılaşacak. Mücadele 17 Eylül'de oynanacak. Aslan ardından 2 Ekim'de İtalya'da Juventus'a konuk olacak. Grubun üçüncü ve dördüncü maçını ise temsilcimiz Galatasaray Kopenhag ile oynayacak. 23 Ekim'de Kophenag Arena'ya gelecek 5 Kasım'da ise Galatasaray rakibine konuk olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5. hafta ise Fatih Terim'in öğrencileri İspanya'da Real Madrid ile kozlarını paylaşacak. Aslan'ın Şampiyonlar Ligi grup aşamasındaki son maçı ise 10 Aralık'ta Arena'da Juventus ile olacak.

    Real Madrid'in yorumu

    Real Madrid Kulübü Kurumsal İlişkiler Direktörü Emilio Butragueno, UEFA Şampiyonlar Ligi eşleşmelerini değerlendirerek, "Kuraya pozitif baksak da Avrupa kupalarında hiçbir kulüp kendine tam güvenemez" dedi.

    Butragueno, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin çok zorlu bir turnuva olduğunu belirterek, "Eşit, dengeli bir grupla karşı karşıyayız. Heyecanı yüksek bir tur yaşayacağız" ifadesini kullandı.

    Geçen sezon Galatasaray ile oynadıkları maçları hatırlatan Butragueno, "Sahasında çok güçlü bir takım olduğunu gözlemledik. İlk maçta elde ettiğimiz çok iyi bir sonuçla İstanbul'a gittik ama özellikle maçın ikinci yarısında çok zorlandık. Taraftarının takımı nasıl ateşlediğini gördük" değerlendirmesini yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Butragueno, özellikle Juventus ile oynayacakları maçların ''çok heyecanlı'' geçeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

    "Futbol tarihi çok büyük bir kulüp. Onlarla çok kez karşılaştık. Conte'nin teknik direktörlüğe gelmesinden sonra çok iyi bir takım oldu. Kulüp olarak sağlam, büyük bir futbol felsefesine sahip, kazanılması güç bir takım.'' 

    Butragueno, ayrıca B Grubu'ndaki diğer rakip Kopenhag'ın da sahasında çok tehlikeli olabileceğini kaydetti.

    İspanyol basını da UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılan İspanyol takımlarının (Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Real Sociedad) şanslı kura çektiklerini iddia etti.

    Juventus'un yorumu

    Avrupa Şampiyonlar Ligi grup kuralarında Galatasaray ile aynı gruba düşen İtalya'nın Juventus takımının yöneticisi Giuseppe Marotta, sarı kırmızılı takımın güçlü bir ekip olduğunu söyledi.

    Monaco'daki kura çekiminde kulübünü temsil eden Marotta, (B) Grubu'nda Real Madrid, Galatasaray ve FC Kopenhag ile eşleşmelerini, İtalyan basınına değerlendirdi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İyi de gidebilir, kötü de" diyen Marotta, Galatasaray ile aynı gruba düşmüş olmalarıyla ilgili olarak, "Galatasaray güçlü bir takım. Türkiye'de en son Süper Kupa'yı kazandılar" diye konuştu. 

    Sarı kırmızılıların tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim'in bir dönem İtalya'da çalışmış olmasına atıfta bulunan Giuseppe Marotta, "Terim, İtalyan futbolunu çok iyi bilen bir sihirbaz" dedi. 

    Galatasaray'ın da geçen yıl kendileri gibi Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalden veda ettiğini anımsatan Juventuslu yönetici, "Felipe Melo, Sneijder, Muslera ve sahalarında çok sıcak bir atmosferleri var. Bunlara karşı oynayacağız" değerlendirmesini yaptı.

    Marotta, grupta Real Madrid'in olmasına ilişkin de "Bu tamamen maç takvimine bağlı. Eşit takımlar olarak oynayacağız. Tabii Real Madrid'in yedek kulübesine Carlo Ancelotti'nin gelmesi... Bizim için bazı şeyler daha zor olacak. Bugün buradayız çünkü bütün maçları yüksek seviyede, herkesle eşit şekilde oynayabileceğimiz için" ifadesini kullandı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplar:

    A- Manchester United (İng), Shakhtar Donetsk (Ukr), B. Leverkusen (Alm), R. Sociedad (İsp)

    B- Real Madrid (İsp), Juventus (İta), Galatasaray (Tür), FC Copenhagen (Dan).

    C- Benfica (Por), PSG (Fra), Olympiakos (Yun), Anderlecht (Bel)

    D- Bayern Münih (Alm), CSKA Moskova (Rus), Manchester City (İng), V. Plzen (Çek)

    E- Chelsea (İng), Schalke 04 (Alm), Basel (İsvçr), Steau Bükreş (Rom)

    F- Arsenal (İng), Marsilya (Fra), B. Dortmund (Alm), Napoli (İta)

    G- Porto (Por), Atletico Madrid (İsp), Zenit (Rus), Austria Wien (Avu)

    H- Barcelona (İsp), Milan (İta), Ajax (Hol), Celtic (İsk)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow