hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aydınus derbiyi tatil etti

    Aydınus derbiyi tatil etti
    expand

    Beşiktaş - Galatasaray maçı 90+3. dakikada Sarı Kırmızılı ekip 2-1 galipken seyircilerin sahaya girmesi nedeniyle tatil edildi. Nihai kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maçın bitimine 2 dakika kala Galatasaraylı Felipe Melo'nun kırmızı kart gördüğü pozisyon sonrası saha bir anda karıştı. 

    Kale arkası tribünden taraftarlar sahaya inmeye başlarken, maçın hakemi Fırat Aydınus, yardımcılarıyla birlikte soyunma odasına doğru yöneldi. Galatasaraylı futbolcular da hakemle birlikte soyunma odasına gitti.

    - Tribünler sahaya indi

    Beşiktaşlı futbolcuların da bir süre sonra soyunma odasına girişiyle birlikte tribünler yeniden hareketlendi. 

    Bu kez doğu tribününden sahaya inen taraftarlar, "Her yer Taksim her yer direniş" diye bağırdı.

    Taraftarlar, bir süre sonra güvenlik görevlileri tarafından tartan piste çekildi. Güvenlik güçleri sahanın ortasında toplandı. Taraftarlara biber gazıyla müdahale edildi.

    Yaklaşık yarım saat tribünleri terk etmeyen taraftarlar, daha sonra stattan ayrıldı. Olaylar sırasında bazı taraftarların gözaltına alındığı görüldü. İçişleri Bakanı Muammer Güler olaylarda 66 kişinin göz altına alındığını açıkladı.

    Aydınus tatil etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan ve 90+3. dakikada taraftarların sahaya girmesiyle duran derbi maç, hakem Fırat Aydınus tarafından tatil edildi. 

    Hakem heyetinin soyunma odasına gitmesinin ardından, yaklaşık 1 saat sonra maçın tatil edildiği açıklandı. 

    Futbol Disiplin Talimatı'nın 20. maddesi gereğince tatil edilen derbi maçla ilgili kararı, yetkililerden gelecek raporlar doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu verecek. 

    TFF'nin, Beşiktaş'ı hükmen mağlup etmesi veya derbiyi 2-1 Galatasaray lehine tescil etmesi bekleniyor. 

    Orman açıklama yapmadı

    Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Pazartesi günü yönetim kurulu toplantısından basına bir açıklama yapacaklarını söyledi.

    Kim bu 1453 Kartal?

    Maç sırasında taraftarlar arasında da tartışmalar çıktı. Yeni bir oluşum olarak kurulan 1453 Kartal adlı taraftar grubu maç boyunca Çarşı grubuyla atıştı. Gerilim arttı ve iki taraf arasında tribünde kavga çıktı.

    Şimdi ne olacak?

    Taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle derbi maçın yarda kalması Beşiktaş Kulübü'nün ceza almasına da neden olacak.

    Siyah-beyazlı kulüp, saha kapatma cezasının yanı sıra para cezası da alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -Beşiktaş yöneticileri oynanması için çabaladı

    Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyeleri ve Futbol Direktörü Önder Özen, maçın kalan bölümünün tribünler boşaltıldıktan sonra oynanması için çaba sarf etti.

    Temsilcilerle bu konuda yoğun görüşmeler yapan yöneticiler, sahanın boşaltılması için tribünlerde bulunan taraftarları da uyardılar.

    Beşiktaşlı yöneticilerin çabasına rağmen, hakem Aydınus, karşılaşmanın tatil edildiğini açıkladı. Stat hoparlörlerinden de maçın tatil edildiği anonsu yapıldı.

    -Bilic oyundan atıldı

    Derbide kırmızı kart pozisyonunun ardından hakem Aydınus, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'i oyundan attı.

    Bilic'in tepkisi üzerine Aydınus, Hırvat çalıştırıcıyı yedek kulübesinden tribüne gönderdi. 

    Beşiktaş'ta Bilic, hakem tarafından oyundan atıldığı için, Galatasaray'da ise Fatih Terim maç tamamlanamadığı için basın toplantısı yapmadan staddan ayrıldı. 

     -Melo, tribünlere formasını göstererek çıktı

    Karşılaşmada kırmızı kart gören Felipe Melo, soyunma odasına yönelirken, formasını çıkarıp tribünlere doğru gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu durum üzerine siyah-beyazlı tribünlerden tepki gelirken, Melo'ya yabancı maddeler atıldı.

    Maçın gidişatı

    Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, son oynanan Bursaspor maçının kadrosundan 1 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Oğuzhan Özyakup'un yerine orta alanda Veli Kavlak görev yaptı. Savunma Serdar Kurtuluş, Sivok, Escude ve Motta'dan oluşurken, ön liberoda Hutchinson-Veli ikilisi forma giydi. Ağrıları nedeniyle son 2 antrenmana çıkamayan Manuel Fernandes de takımdaki yerini alırken, kanatlarda Olcay Şahan ve Gökhan Töre, forvette ise Hugo Almeida şans buldu.

    Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki derbide Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray'da, ağrıları nedeniyle maç öncesi son antrenmanı yarıda bırakmak zorunda kalan Didier Drogba maça yetiştirildi. Sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile yaptığı maçta sol omzundan sakatlanan, yeniden takıma dönmesinin ardından ise dünkü son antrenmanı ağrıları nedeniyle tamamlayamayan Fildişi Sahilli yıldız oyuncu, uygulanan yoğun tedavinin ardından Beşiktaş karşısında kadrodaki yerini aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teknik direktör Fatih Terim, Real Madrid maçının ardından sinyalini verdiği rotasyonu savunmada uyguladı. Savunmanın sağında Eboue'nin yerine Sabri Sarıoğlu'na forma veren tecrübeli teknik adam, yine savunmanın ortasında ise Chedjou'nun yerine Dany'yi oynatmayı tercih etti. Chedjou'nun yerine Beşiktaş karşısında görev yapan Dany, bu sezon ligdeki ilk maçına da çıkmış oldu. Yabancı sınırlaması nedeniyle forma bulmakta güçlük çeken Kamerunlu oyuncu, bu sezon ilk karşılaşmasını Real Madrid'e karşı oynamıştı.

    Derbi maça iki takım da kontrollü başladı: Oyunun hakimiyetini ele almak isteyen Galatasaray, uzun toplarla Drogba'yı buluşturmaya çalıştı. Ancak defasntaki hatalar sarı kırmızılıarı zor durumda bıraktı. . dakikada ceza sahası önünde kaptığı topla hareketlenen Fernandes, Muslera ile karşı karşıya kaldı ama Uruguaylı kaleciyi geçemedi. Sadece dakika sonra ev sahib golü buldu. Gökhan Töre'nin pasıyla hareketlenen Serdar ortaladı, Almeida bomboş durumda kafayı vurdu: 1-0... Golden sonra Beşiktaş Almeida ile bir kez daha gole yaklaştı ama bunu değerlendiremedi

    İlk yarıda karşılıklı ataklar devam etti. Son 10 dakikada etkili olan Galatasaray, Burak'la 41. dakikada çok net bir fırsatı kullanamadı.

    İkinci yarıya Bruma'yı oyuna alarak başlayan Galatasaray daha derli toplu olan taraftı. Önce Burak'la bıomboş pozisyonu kullanamayan sarı kırmızılılar, 59. dakkada golü buldu. Topu auta bırakmak isteyen Serdar Kurtuluş, Bruma'ya kaptırdı. Onun pasında Drogba skora dengeyi getiren isim oldu.

    Galatasaray, 72. dakikada ilk kez öne geçti. Veli''nin hatalı pasında Burak hiç bekletmeden Drogba'yı gördü, o da takımını öne geçiren golü atmakta zorlanmadı. Kalan bölümde Beşiktaş aradığı golü bulamadı, maçın uzatma bölümünde ise saha karıştı. Melo'nun Ramon'a yaptığı hareketin ardından Fırat Aydınus tarafından oyundan atıldı ve saha karıştı. Taraftarlar sahaya girdi, hakemf Fırat Aydınus da soyunma odasına gitti. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow