hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bill Gates'e göre Amazon rüya görüyor!

    Bill Gatese göre Amazon rüya görüyor
    expand

    Bill Gates, Amazon’un paketleri insansız hava araçlarıyla dağıtım yapma planına şüpheyle bakıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD merkezli online satış devinin devrim niteliğindeki projesinin güvenlik testlerinden geçip resmi onay alması gerekiyor, ancak şirketin CEO’su Jeff Bezos, Amazon’un “Prime Air” adı verilen projesinin önümüzdeki dört ila beş yıl içersinde faaliyete geçeceğine inanıyor.

    Bezos, CBS tenevizyonunun “60 Minutes” programına, “Bunlar etkili insansız hava araçları ve dağıtım aracı kolarak kullanılmalarının önünde herhangi bir engel bulunmuyor. Bunun bir bilim kurguya benzediğinin farkındayım. Ama öyle değil” diye konuşmuştu.

    Ancak Microsoft’un kurucu ortağı Gates, CNN’e yaptığı açıklamada bu planın gerçekçi olmadığını ama yine de insansız hava araçlarının yardım maksadıyla yapılan dağıtım işlerinde kullanılabileceğini söyledi.

    AMAZON'UN İNSANSIZ HAVA ARACIYLA DAĞITIM YAPMA PLANI... TIKLA 

    Gates, “İyimser, belki de aşırı yimser olduğunu söyleyebilirim. Ama insanların böyle rüyaları olması güzel bir şey. Eğer dağıtım maliyetini azaltabilirsek, sadece kitaplar değil, zor şartlarda yaşayan insanlara erzak dağıtımı da sözkonusu olabilir” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amazon’un sitesindeki bir videoda insansız hava aracının bir prototipi gösteriliyor.

    İHA'LAR PAKETLERİ BÖYLE DAĞITACAK... VİDEO 

    Aracın düz ekran bir TV monitorü büyüklüğünde olan gövdesi sekiz küçük helikopter rotoruna bağlı olup uzun ayaklar üzerinde oturtulmuş durumda.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow