hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ordu'daki heykeller MOBESE ile korunacak

    Ordudaki heykeller MOBESE ile korunacak
    expand

    Ordu Belediyesi, daha önce bazı kişilerce tahrip edilen heykelleri MOBESE ile izlenen noktalarına yerleştirdi.

    Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, kentin kültür ve sanat yaşamına önemli katkılar sunacaklarına inandıkları heykellerin bazı kişilerce devamlı olarak tahrip edildiğini söyledi.

    Son olarak Ordu'da gerçekleştirilen 2. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu kapsamında yapılan eserlerin tahrip edildiğini anımsatan Torun, şöyle konuştu:

    "Biz Ordu'nun kültür ve sanat yaşamına bir şeyler katmak için mücadele ediyoruz. Ancak bazı kişiler yapılan bu eserlere zarar vermeye devam ediyor. Son olarak 2. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu kapsamında yapılan heykeller tahrip edildi. Bu olaylar nedeniyle heykelleri kentin özellikle MOBESE ile izlenen noktalarına yerleştirdik. En azından kendi açımızdan bir önlem almış olduk"

    "Herkes sahip çıkmalı"

    Torun, heykellere herkesin sahip çıkması ve koruması gerektiğini de belirterek, "Ordu'ya il dışından gelen insanlar bu heykelleri gördükçe şehrimizin kültür ve sanat anlayışına farklı bir gözle bakacaktır. O anlamda tüm vatandaşlarımız bu eserlere sahip çıkmalı. Zarar verenler olursa gereğini yapmalılar. Biz belediye olarak artık bu işin üstünde ciddi olarak duracağız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow