hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vekile özel bütçe!

    Vekile özel bütçe
    expand

    Milletvekillerine çalıştıracakları personel için 25 bin ile 40 bin lira arasında özel bütçe verileceği ifade edildi ancak TBMM Başkanlık Divanı bu kararı doğrulamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında dün toplanan başkanlık divanında oy birliği ile alınan karara göre, milletvekilleri yanlarında çalıştıracakları danışman, sekreter ve şoför sayısını ve bunlara verilecek ücretleri ABD Kongresi'ndeki vekiller gibi kendisi belirleyecek.

    Bunun için de vekiller her ay 25 ile 40 bin tl arasında ekstra bütçe ayrılacak. Ancak vekillerin bu rakamı az bulduğu ve 50 bin liraya yükseltilmesini istediği belirtiliyor.

    Eğer değişiklik kabul edilirse, vekillerin asgari ücretten danışman çalıştırmasının, seçmenlerine yemek parası, düğünlerde takı takma ve çiçek gönderme gibi masraflarının da bu ödenekten karşılamasının yolu açılacak. 

    TBMM Başkanlık Divanı: "Böyle bir karar alınmadı"

    Milletvekillerine özel bütçe tahsis edilmesine ilişkin TBMM Başkanlık Divanı'ndan da açıklama yapıldı. Divanın böyle bir kararı olmadığı belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:
    "6 Şubat 2013 tarihli TBMM Başkanlık Divanı gündemi, toplantı öncesinde üyelere dağıtılmıştır. Ayrıca Divan kararları toplantı sonrasında Anadolu Ajansı aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılmıştır. İddiaların aksine, Başkanlık Divanı tarafından bu konuda bir karar alınmamıştır. Kaldı ki milletvekillerinin danışman çalıştırabilmesi hususu 6253 sayılı TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanununun 30. maddesiyle düzenlenmiştir. Kanun değişikliği gerektiren bu konuda Başkanlık Divanı'nın düzenleme yapma yetkisi yoktur."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow