hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Garipoğlu hakkında yakalama kararı

    Garipoğlu hakkında yakalama kararı
    expand

    Sümerbank'ın zarara uğratılmasına ilişkin görülen davada iş adamı Hayyam Garipoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

    Yargıtay tarafından 2. kez bozulan Sümerbank'ın zarara uğratılmasına ilişkin aralarında Hayyam Garipoğlu'nunda bulunduğı 5 sanığın yargılanmasına  İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

    Duruşmada tutuksuz sanıklar Cem Feridun Yeşil, Ali Resul Ergeç, Metin Berk ve Cengiz Biçer hazır bulunurken, tutuksuz sanık Hayyam Garipoğlu katılmadı.

    İş Adamı Hayyam Garipoğlu'nun avukatı müvekkilinin rahasız olduğunu ve sağlık sorunlarına ilişkin rapor aldığını bu nedenle duruşmaya katılamadığını söyledi.

    Cem Feridun Yeşil, Ali Resul Ergeç, Metin Berk ve Cengiz Biçer'in avukatları ise dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilerek rapor alınmasını talep etti.

    "Mazeret inandırıcı değil"

    Sanık Hayyam Garipoğlu'nun duruşmalara katılmadığını ve her duruşma aynı yönde rapor sunarak mazeret bildirdiğini belirten Mahkeme Başkanı Sevil Tosun, bu duruşmada mahkemeye sunduğu mazeretin reddedildiğini söyledi.

     Mahkeme Başkanı Sevil Tosun,  sanık Hayyam Garipoğlu'nun duruşmalardan kaçtığı izlenimi uyandırdığı ve avukatı tarafından sunulan mazeretlerin inandırıcı olmadığının anlaşıldığı belirterek, sanık Hayyam Garipoğlu hakkında yakalama emri düzenlenmesine karar verildiğini açıkladı. Yeniden bilirkişi incelemesi talebini reddeden Mahkeme Başkanı Tosun, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow