hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "28 Şubat"ta 2 tutuklama daha

    28 Şubatta 2 tutuklama daha
    expand

    28 Şubat soruşturmasında eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve emekli Tümgeneral Yücel Özsır tutuklandı.

    Eski Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu 28 Şubat soruşturması kapsamında ifadeye davet usulüyle çağrıldı.

    Diğer üç subay ise polis nezaretinde Ankara Adliyesi'ne getirildi.

    Aslan Güner, Erdal Ceylanoğlu, emekli Tümgeneraller Mehmet Başpınar ve Yücel Özsır ile muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya'nın savcılık ifadeleri sona erdi.

    Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin, zanlıların tamamını tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

    Soruşturmayı yürüten savcıların tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile emekli Tümgeneral Yücel Özsır tutuklandı. Eski Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner, emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar ile muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu 28 Şubat sürecinde Ankara Sincan'da tankları yürüten general olarak tanınıyor.

    Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini de yürüten emekli Org. Erdal Ceylanoğlu Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı iken 28 Şubat sürecinin simgesi haline gelen tankların yürümesi emrini vermişti.  

    Genelkurmay ikinci başkanlığı görevini de yürüten emekli orgeneral Arslan Güner ise geçtiğimiz yıl görev süresinin dolması üzerine emekliye ayrılmıştı.

    Ceylanoğlu'na 10 soru soruldu

    Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadesi alındıktan sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'na, 4 Şubat 1997'de tankların Sincan'dan geçişiyle ilgili 10 soru sorulduğu öğrenildi.

    Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, o dönemde Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı olan Ceylanoğlu'na Sincan'dan tankların geçmesiyle ilgili sorular yöneltti.

    Ceylanoğlu, tankların yürütüldüğü tarihte izinli olduğunu söyledi ve olayı duyduktan sonra, öğle saatlerinde birliğe gittiğini savundu.

    Ceylanoğlu, bir başka soruyu yanıtlarken, tankların geçişi için Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile üç kişinin emrinin gerektiğini açıkladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow