hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'den Bozdağ'a yanıt

    MHPden Bozdağa yanıt
    expand

    MHP'li Çetin, Bekir Bozdağ'ın "57. hükümet de Öcalan ile görüştü" sözlerine yanıt verdi; "Müzakere ile sorgunun ne anlama geldiğini karıştırıyor" dedi.

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin de yer aldığı 57. Hükümet döneminde Abdullah Öcalan ile devletin bir takım organlarının görüştüğünü belirterek; "Evet, o dönemde İmralı ile yapılan görüşmelerde, terörist başına, işlediği suçlar ve katlettiği adı bile konulmamış bebeklerin hesabı sorulmuştur" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın "Şu anda MHP karşı çıkıyor ama DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti döneminde de görüşmeler olduğunu herkes biliyor" sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin yanıt verdi. MHP'li Çetin, İmralı görüşmelerine ilişkin tutanak notlarının basına sızmasından sonra iktidar sözcülerinin büyük bir telaşa kapıldıklarını savunarak şunları söyledi:

    "Mahkeme bitmiş olmasına rağmen işlediği suçlar sorulmuş, bebekleri niçin ve nasıl öldürdüğü sorulmuş, hangi yabancı ülkelerin desteği ve himayesi çerçevesinde, hangi ilişkiler dairesinde bu eylemleri yürüttüğünün cevabı aranmıştır. Ülkemizi bölmek ve bugün ortaya çıkmış olan Büyük Ortadoğu Projesinin şekillendirmeye çalıştığı haritaya ulaşmak amacıyla uluslararısı hangi vicdansız ve ahlaksız ilişkilere girildiği araştırılmıştır. Bozdağ'ın mensubu olduğu hükümetin yaptığı gibi, Türkiye'nin yok edilmesine yönelik hiçbir görüşme olmamıştır. Görülüyor ki Bozdağ, görüşme ve müzakere ile sorgunun ne anlama geldiğini karıştırmaktadır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow