hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'den Erdoğan'a: "Ne oldu da değişti?"

    Bahçeliden Erdoğana: Ne oldu da değişti
    expand

    MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın BDP'li vekillerin PKK'lılarla kucaklaşması sonrasında grup konuşmasında söylediklerini tutanaklardan okudu ve "Ne oldu da değişti?" diye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, grup toplantısında konuştu.

    Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve hükümetin "BDP ile işbirliği halinde Kandil ve İmralı'ya köprü vazifesi gördüğünü" savundu.

    Bahçeli, şunları kaydetti:

    "İmralı canisinden, kanlı mürekkeple yazılan mektupları alarak Kandil ve Avrupa'nın yolunu tutan BDP'li milletvekillerinin, AKP müsamahası ve toleransıyla içine girdikleri ilişkiler ağı, verdikleri pozlar her anlamda utanç vesikasıdır.

    İnanıyorum ki, her millet evladı, 1 Mart tarihinde bölücü siyasetin uzantısı BDP'li milletvekillerinin, PKK terör örgütünün Kandil inindeki görüntülerini lanetlemiş ve nefretle karşılamıştır. Bir masa etrafında toplanarak PKK paçavralarının ve İmralı canisi posterinin altında görüntü verilmesi neresinden bakarsak bakalım rezalettir, ihanettir ve Türk milletine meydan okumadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kandil'deki terör elebaşısı Karayılan, kurulan bir masanın baş köşesine tünemiş ve TBMM üyesi olarak her imkanı kullanan sözde milletvekili suretleri de terbiye edilecek bir çocuk edasıyla süklüm püklüm kendilerine ayrılan yerlere çökmüşlerdir."

    Bu manzaranın, BDP'li 9 milletvekiliyle bir grup PKK militanın sarmaş dolaş olduğu görüntüden hiçbir farkı bulunmadığını ifade eden Bahçeli, BDP'lilerin Hakkari'deki kucaklaşmalarını daha ileriye taşıyarak, "AK Parti'nin müşahitliği altında Kandil'de özlemlerini giderdiklerini" söyledi.

    Aynı sahnelerin daha ağırı ve vahiminin herkesin gözü önünde cereyan ettiğini ancak Başbakan'dan en küçük bir eleştiri gelmediğini öne süren Bahçeli, "Peki, sorarım sizlere, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan değil midir? Merakımız, Başbakan'ın, BDP'lileri kapsamına alan yeni bir dokunulmazlık resti çekip çekmeyeceğidir" diye konuştu.

    Başbakan'ın, "Türk milletini yalanlarla, tozpembe masallarla yanıltmaya alıştığı ve bunu da meslek edindiğini" ileri süren Bahçeli, TBMM'de görev alan bir grup milletvekilinin, PKK terör örgütüyle ne ad altında olursa olsun bir araya gelmesinin, aleni görüşme yapmasının, mesaj alıp vermesinin Türk devletine ve Türk milletine karşı işlenmiş en büyük suçlardan birisi olduğunu vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli şöyle konuştu:

    "TBMM'de görev alan bir grup milletvekilinin, PKK terör örgütüyle ne ad altında olursa olsun bir araya gelmesi, aleni görüşme yapması, mesaj alıp vermesi Türk devletine ve Türk milletine karşı işlenmiş en büyük suçlardan birisidir.

    Buna göz yuman, destek sağlayan, kolaylık gösteren, ortam açan kim olursa olsun, isminin başında hangi sıfat Yer alırsa alsın ihanete kasten ve bilerek tam teşebbüsten çanak tutmakla suçlanacaktır.

    Bir masa etrafında toplanarak pkk paçavralarının ve İmralı canisi posterinin altında görüntü verilmesi Neresinden bakarsak bakalım rezalettir, ihanettir ve Türk milletine meydan okumadır."

    "PKK'nın silah bırakması imkansızdır"

    Terör örgütü elebaşısının muhataplarına iletilmek üzere, İmralı'ya giden ikinci heyete verdiği üç mektubun, BDP, Kandil ve Avrupa'ya ulaştırıldığını anımsatan Bahçeli, şöyle devam etti:

    "Bundan sonraki ilk aşamada, bölücü terör örgütü ve canibaşının MİT'in devreden çıkması için bastıracakları ve sözüm ona siyasal aktörlerin sürece girmesini dayatacakları beklenmelidir. PKK'nın direkt olarak sanal çözüm sürecine girebilmesi için AKP üzerinde yoğun kulis faaliyeti yürütülmesi sürpriz sayılmayacaktır. Görüşmelerle iyice olgunlaşan ve alıp verme üzerine yaslanan doğrudan müzakereler bir engel çıkmazsa ivme alacak, parlamento içerisinden heyetler oluşturulması AKP zihniyetinin bastırmasıyla gerçekleşebilecektir."

    Bahçeli, "Tüm yollar tıkanmış, tüm geçitler yalan ve palavraya batan Başbakan'a kapanmıştır. Biliniz ki, kendisi için buradan çıkış yalnızca yüce divan vasıtasıyla olacaktı. Başbakan Erdoğan, Milliyetçi Hareket'e söylediği ağır sözlerin yüzde birini PKK ve İmralı canisine şu ana kadar sarf etmemiştir. Büyük Türk milleti bunu esef ve öfkeyle karşılamaktadır" diye konuştu.

    "İğrenç bir pazarlık"

    Bahçeli, PKK'nın kaçırarak alıkoyduğu insanların iğrenç bir pazarlığa konu edildiğini, dünyanın hiçbir yerinde, herhangi bir terör örgütünün alçakça kaçırdığı kişi ya da kişileri tutsak olarak adlandırmadığını vurguladı.

    "AK Parti hükümetinin bölücülere kol kanat geren muameleleri sayesinde militanlarla kaçırılan görevlilerin zımnen eşit bir konuma getirildiğini" belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu düpedüz haysiyet kırıcıdır, millet vicdanının sakatlanmasıdır ve devlet adabının yerlere çalınmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti öyle bir devlettir ki Türk milleti öyle bir kudrettir ki PKK'nın elinde tuttuğu vatan evlatları her nerede ise aranır, bulunur ve hainlerin de ciğeri sökülür. Önemli olan bunu gösterecek siyasi iradeye, siyasi kararlılığa ve siyasi cesarete sahip olmaktır.

    AKP'de ise bu yoktur ve hiç olmamıştır. Başbakan Erdoğan, Milliyetçi Hareket'e söylediği ağır sözlerin yüzde birini PKK ve İmralı canisine şu ana kadar sarf etmemiştir. Büyük Türk milleti bunu esef ve öfkeyle karşılamaktadır. Türkiye'nin bu iflas etmiş siyaset figüründen kurtulması, taptaze bir başlangıç yapması lazımdır."

    SORULAR

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Bazı internet sitelerinde, "Öcalan'ın 21 Mart'ta, Nevruz'da Diyarbakır'da ses ve görüntüyle barış çağrısı yapacağı" yönünde haberlerin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Bunu düşünmek bile büyük bir hatadır. O zaman
    İmralı'da kalmasının bir anlamı kalmamıştır. Sayın Başbakan bu fırsatları bu caniye tanıyorsa Meclis'e getirsin kürsüde de bir konuştursun. Obama gibi o da konuşsun" yanıtını verdi.

    Başbakan'ın rahatsızlığı nedeniyle AK Parti grup toplantısının iptal edildiğinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Büyük geçmiş olsun" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow