hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Erdoğan ile Demirtaş'ı arayacağım"

    Erdoğan ile Demirtaşı arayacağım
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile BDP Genel Başkanı Demirtaş'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileteceğini söyledi.

    Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısı sonrasında, bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan ile BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın rahatsızlıkları nedeniyle grup toplantılarını iptal ettiğini" hatırlatması üzerine, "İkisini de telefonla arayacağım ve geçmiş olsun dileklerimi göndereceğim. İkisine de geçmiş olsun diyorum. İnşallah bir an önce sağlıklarına kavuşurlar ve görevlerinin başına dönerler" diye konuştu.

    KILIÇDAROĞLU'NUN GRUP TOPLANTISI

    Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı açıklamada da gündemdeki çarpıcı konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Uludere olayı:
    Kılıçdaroğlu, hükümetin Uludere olayının üzerine kapatmak istediğini belirterek, "Hani siz değil miydiniz, 'Ankara'nın derin dehlizlerinde asla kaybolmayacak' diyen? Ankara'nın derin dehlizlerini bırakın, TBMM'de kayboluyor. Siz 34 kişinin annesine hesap veremezsiniz. Ama vermek zorundasınız" dedi.

    CHP lideri, TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesindeki Uludere alt komisyonun çalışma yöntemini eleştirdi.

    Partisinin Ankara Milletvekili Levent Gök'ün bir uzman gibi çalışarak, olayı titizlikle incelediğini ve bir rapor hazırladığını aktaran Kılıçdaroğlu, olayın iktidar tarafından kapatılmak istendiğini, ancak Gök'ün her şeyin
    aydınlığa çıkması için çaba gösterdiğini belirtti.

    Uludere alt komisyonu raporunun ise önce üyelere dağıtıldığını, ardından basına sızmaması gerekçesiyle geri alındığını anlatan Kılıçdaroğlu, bunun hukuk devletine yakışmayan bir uygulama olduğunu söyledi.

    Bunun herhangi bir bakanlıkta değil, TBMM çatısı altında yaşanmasının olayı daha da utanç verici bir hale
    getirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

    "Sayın Cemil Çiçek'e sesleniyorum; politikada duayen noktasında olan bir kişidir, bir komisyon başkanı nasıl olur da hazırlanan raporu üyelere, 'önce alın okuyun' der, sonra ellerinden zorla alır. TBMM'nin geleneklerinde böyle yasa dışı, etik dışı işlemler var mı acaba? Siz milletvekiline güvenmiyorsunuz. Neden
    böyle bir tablo?

    Olayı kapatmak istiyorlar. Hani siz değil miydiniz, 'Ankara'nın derin dehlizlerinde asla kaybolmayacak' diyen? Ankara'nın derin dehlizlerini bırakın, TBMM'de kayboluyor. Siz 34 kişinin annesine hesap veremezsiniz. Ama vermek zorundasınız. Onlar bu ülkenin insanları. Sorumluları bulun, 'Hayır, kapatacağız'. İnsanlık adına utanç vericidir bu."

    Olaya ilişkin soruşturmanın gayri meşru bir sürecin içine sokulduğunu, bunun Türkiye'nin ve TBMM'nin saygınlığına gölge düşürdüğünü ileri süren Kılıçdaroğlu, "Bütün yurttaşlarım çok iyi bilsinler, ellerini vicdanlarına koyup şunu haykırsınlar, iyi ki bu ülkede CHP var. Sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow