hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jandarmalara suç duyurusu, heyete red

    Jandarmalara suç duyurusu, heyete red
    expand

    Ergenekon davasında jandarmanın darp ettiği avukat, jandarmalar hakkında suç duyurusunda bulundu. Göz yuman heyet için de red talep etti.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada söz alan avukat Hüseyin Ersöz, dünkü oturumda yaşanan olaylara değinerek, mahkemenin tarafsız olmadığını savundu.

    Reddi hakim talebi

    Ersöz, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, üye hakimler Ercan Fırat ve Mehmet Fatih Uslu hakkında reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme salonunda dünkü arbede sırasında jandarmanın orantısız güç kullandığını, ancak sadece jandarmayı suçlamanın haksızlık olacağını  belirten Ersöz, jandarmayı mahkeme heyetinin yönlendirdiğini, avukatların salondan atılmasına heyetin göz yumduğunu söyledi.

    Ersöz, avukatlar Murat Ergün ile Celal Ülgen'in bir saat ambulansta müşahede altında tutulduğunu, mahkemenin de buna kayıtsız kaldığını savunarak, kendilerine zor kullanan 2 jandarma personeli hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anlattı.

    Ersöz ayrıca, hazırladıkları suç duyurusu dilekçesinin bir örneğini de mahkemeye sundu.

    Duruşmada söz alan avukat Serkan Günel de, davaya farklı hakimlerin girdiğini belirterek, mahkemenin kararında hangi hakimlerin yer alacağını öğrenmek istediklerini söyledi.

    Günel ile avukat Zeynep Küçük de, reddi hakim talebinde bulundu.

    Mahkeme heyeti, reddi hakim taleplerinin davayı uzatmak amacıyla yapıldığını belirterek, kabul etmedi.

    Devam edilen duruşmada konuşan Tuncay Özkan ise kendisiyle ilgili 37 bin sayfa bulunduğunu, bunların tarama işleminin halen devam ettiğini belirterek, beyanlarını hazırlamak için mahkemeden süre istedi.

    Özkan ayrıca, duruşmada da 15 dakika verilen sürenin de yetersiz olduğunu belirterek, "Ben hayatımı bu iddianamedeki iftiraların her kelimesine cevap vermeye adadım" dedi.

    Jandarma kasten yaralama suç işledi

    Ersöz tarafından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin hukuka aykırı ve gerekçesiz olarak verdiği talimat üzerine, duruşma salonunda görevli jandarma binbaşı rütbesindeki bir şahıs ile onun talimatıyla hareket eden bir jandarma eri tarafından, şahsına yönelik olarak kasten yaralama suçunun işlendiğini belirtti.

    Jandarma görevlilerinin kimliklerinin kamera görüntülerinden tespit edilebileceğini ifade eden Ersöz, binbaşı rütbesindeki jandarmanın sol bileğinden tutarak şahsına zor kullandığını, sol bacağına tekme attığını kaydetti.

     Dilekçesinde mahkeme başkanının kanuna aykırı ve konusu suç oluşturantalimatıyla kendisi ile avukatlar Murat Ergün ve Celal Ülgen'in fiziksel şiddete maruz kaldığını ifade eden Ersöz, kimlikleri tespit edilecek 2 jandarma personeli hakkında soruşturma başlatılarak iddianame düzenlenmesini istedi.

    Ersöz, dilekçesinde ayrıca Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üye hakimler hakkında da soruşturma başlatılması için Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayette bulunduğunu kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow