hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Laz Ziya" tutuklandı

    Laz Ziya tutuklandı
    expand

    ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı Ziya Tasalı, sevk edildiği nöbetçi mahkemece, ''canavarca hisle adam öldürmek'' suçundan tutuklandı.

    Hatay'da dün yakalanarak akşam saatlerinde İstanbul'a getirilen ve yoğun güvenlik önlemleri altında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Amerikalı Sarai Sierra'nın katil zanlısı Ziya Tasalı'nın, nöbetçi mahkemece sorgulaması tamamlandı.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Nöbetçi 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 1 saat süren sorgulamanın ardından Ziya Tasalı, ''ağırlaştırılmış müebbet hapis'' cezasını öngören TCK'nın 81. maddesine göre, ''canavarca hisle adam öldürmek'' suçundan tutuklandı.
    Tasalı, Metris Cezaevi'ne gönderildi.

    ''Suriye'deki bir çatışmada yaralandım''

    Tasalı'nın, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan'a verdiği ifadede, ''ABD'li Sierra'nın ölümünden sonra sonra 8-9 gün aynı bölgede yaşamaya devam ettiğini ve cesedin polisler tarafından bulunduğu sırada da olay yerine 200-300 metre uzaklıkta surların çevresinde olduğunu'' söylediği öğrenildi.

    Savcılığa iki sayfa ifade veren Tasalı'nın, ''tiner kullandığı bir sırada Sierra'yı surlarda gördüğü, onu öpmeye çalıştığı, Sierra'nın kendisine direndiği, bunun üzerine kafasına taşla vurarak öldürdüğü'' yönünde beyanlarda bulunduğu belirtildi.

    Tasalı'nın cinayet sonrasıyla ilgili de ''isminin basında yer alması üzerine Karabük'e gittiğini, ağabeyinden yol parası alarak Suriye'ye gitmek için ayrıldığını, Antakya'dan Reyhanlı'ya kadar yürüdüğünü ve kaçak yollardan Suriye'ye geçtiğini, Suriye'de muhaliflerin kendisine silah verdiğini ve bir çatışma sırasında yaralandığını'' anlattığı kaydedildi.

    Olay

    Amatör fotoğrafçılıkla uğraşan ve 12 Ocak'ta Türkiye'ye gelen Sarai Sierra, Beyoğlu'nda bir oda kiralamış, 22 Ocak'ta ABD'de olmasını bekleyen ailesi, kadının dönmemesi üzerine kayıp başvurusu yapmıştı. Sierra'nın cesedi ise başvurunun ardından başlatılan geniş kapsamlı arama çalışmaları sonucu, 2 Şubat'ta Sarayburnu'ndaki sur kalıntılarında bulunmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özgür Suriye Ordusu yakaladı

    Amerikalı Sarai Sierra'nın katil zanlısı, Laz Ziya lakaplı  Ziya T. Suriye'de, Özgür Suriye Ordusu mensupları tarafından yakalandı. Zanlı, Türkiye'ye getirilmeden önce suriyeli muhaliflerin kamerasına cinayeti anlattı.

    Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın'dan "Laz Ziya" açıklaması

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü programına katıldı. Mutlu ve Çapkın, ABD'li Sarai Sierra cinayeti zanlısı Ziya T. ile ilgili sorulara yanıt verdi.

    "Önemli olan yakalanmış ve itiraf etmiş olması"

    İstanbul Valisi Mutlu, "Bu cinayeti işlemiş olan kişi İstanbul'a getirildi. Dün akşamdan itibaren Emniyetimizdeki sorgusu ve bundan sonraki adli süreci devam edecek" dedi. Vali Mutlu, Ziya T.'nin kendisinin teslim olduğu, Türkiye sınırına geçerken yakalandığı yönünde iddialar olduğunun hatırlatılması üzerine, "Bu konuda önemli olan katilin yakalanmış olması ve şu ana kadar da itiraf etmiş olması. Bundan sonraki süreçte bizi asıl ilgilendiren kısım katilin elde olması. Failinin de yakalanmış olmasıyla bizim için asıl önemli kısım tamamlanmıştır. Bunun dışındaki kısım İstanbulumuzun dışında olduğu için herhangi bir açıklama yapabilecek durumda değilim" diye konuştu.

    "Arkadaşlarımız iğneyle kuyu kazdı"

    İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise "Bu tüm dünyada yankı uyandırna bir cinayetti. Arkadaşlarımız aylarca iğneyle kuyu kazarak, sanığın kim olduğunu tespit ettiler. Ben herşeyden önce, olay yeri inceleme biriminden cinayet masasına kadar çalışan arkadaşlarımıza bu gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Fail tespit edildikten sonra kaçtı ve bu failin nerede olduğu hangi civarda olduğu tespit edildi. Ondan sonra da Hatay Emniyet Müdürlüğü oranın birimleri bizim oraya gönderdiğimiz sürekli orada çalışan iki ayrı ekip hepsinin ortaklaşa çalışmasıyla sanık yakalanarak getirildi. Bu sürecin hepsi önemli. Ben katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Çapkın, zanlının teslim olmadığını belirterek, "Teslim olmadığını biliyorsunuz. Bulundu, yakalandı ama Sayın Valimizin dediği gibi oradaki birimlerin çalışması" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow