hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güler: "3 kişi gözaltında"

    Güler: 3 kişi gözaltında
    expand

    İçişleri Bakanı Muammer Güler, DHKP-C operasyonu kapsamında 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

    Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırılarla ilgili soruşturmayı sürdürdüklerini bildirdi. Failleri ve onlara yardım edenleri ele geçirmek için çalışmaların devam ettiğini, 2 kişinin Ankara'da, bir kişinin İstanbul'da gözaltına alındığını anlatan Güler, "Ama tabii biz asıl failleri ele geçirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

    Bakan Güler, DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında sendikaların izinsiz arandığına dair iddiaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

    "Biz hiçbir şeyi izinsiz aramıyoruz. Kimse, 'orası izinsiz aranıyor' diye iddiada bulunmasın. Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin talimatı ve mahkeme kararı olmadan polis hiçbir yere girmez. Hiç kimse bu konuda bize herhangi bir şeyde bulunmasın. Bizim öyle mahkeme kararı olmadan herhangi bir sivil toplum kuruluşuna, herhangi bir sendikaya veya eve, iş yerine girmemiz söz konusu olabilir mi? Aramanın adli süreçte bir prosedürü var. O prosedür olmadan kesinlikle olmaz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow