hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Özre en çok başbakanımız kafa yordu"

    Özre en çok başbakanımız kafa yordu
    expand

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsrail'in özür dilemesiyle ilgili, "Başbakanımız bu işe en çok kafa yoran, gelişmeleri bizzat takip eden kişi oldu" dedi.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçim bölgesi Kayseri'de Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 'Mavi Marmara' gemisinde öldürülen 9 kişiden biri olan ABD vatandaşı lise öğrencisi 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın babası Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan'ı evinde ziyaret etti.

    Gazetecilere kapalı olan ziyaret sırasında baba Ahmet Doğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayıp özür dilemesinin sevindirici olduğunu ancak, Gazze'deki ambargonun da en kısa sürede kaldırılmasını istediklerini dile getirdi.

    Ahmet Doğan, "Başta, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere size ve bu konuda ısrarlı şekilde bize destek olan herkese müteşekkiriz. Şu anda tek isteğimiz, oğlumun uğrunda şehit olduğu Gazze'deki ambargonun bir an önce kalkmasıdır" dedi.

    Bakan Taner Yıldız da, İsrail'in özür dilemesine kadar uzanan süreçte bu işe en çok Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kafa yorduğunu belirterek şöyle dedi:

    "Olayın meydana geldiği günden bu yana Başbakanımız bu işe en çok kafa yoran, gelişmeleri bizzat takip eden kişi oldu. Yurt dışında ve yurt içinde en son da Çanakkale'de Şehitleri anma töreninde oğlunuz, şehidimiz Furkan'dan söz ederek, İsrail'in tutumunu her platformda dile getirdi.İsrail'in özür dilemesiyle ilgili bakan arkadaşlarımızın da yoğun çabası olmasına karşın, ençok uğraş veren başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Bundan böyle İsrail'in yapacağız dediği konuları uygulamalarına bakacağız ve takip edeceğiz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow