hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "CHP kapının dış mandalı olarak görülemez"

    CHP kapının dış mandalı olarak görülemez
    expand

    CHP'li Adnan Keskin, "CHP'yi kimse kapının dış mandalı olarak göremez" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir süre önce Avrupa örgütlenmesini büyük ölçüde tamamlayan Cumhuriyet Halk Partsi (CHP) dün, Almanya'nın Neuss kentinde bir panel gerçekleştirdi.

    Panelde konuşan Adnan Keskin, "Parti olarak Türkiye'nin başında olan terör sorununun çözülmesinden yanayız. Hükümet tarafından başlatılan süreç için genel başkanımız, parti içinden gelecek eleştirilere ve dışardan gelecek saldırılara göğüs gererek, Başbakan Erdoğan'a bir devlet adamı ciddiyetine yakışır şekilde, 'size kredi veriyorum' dedi. Peki Başbakan ne cevap verdi? Sen kendin kredeyi muhtaçsın diyerek, sokak ağzıyla ve kabadayı tavrıyla CHP'nin teklifi rededilmedi mi. Öcalan, karayılan, BDP ve kendi bildiklerinden bizi haberdar etmeyeseksin ve kocaman CHP'yi dışkapının mandalı göreceksin, biz bunu asla içimize sindiremeyiz" dedi.

    "CHP'de parti içi çekişmeler mi var?" sorusuna Keskin, "CHP sosyal demokrat ve kitle partisidir. Kadrolarında farklı frekansları bulunan sol bir partide, biat kültürü olmaz.Farklı fikirleri sorun olarak gösterilmek isteniyor, ama sorun yok CHP top gibi ayaktadır ve yıkılmaz bir kale olarak Türk siyasetinde yerini koruyacaktır" dedi.

    Panelin yapıldığı salonda sahnenin kenarlarına, Türk Bayrağı, Almanya Bayrağı, Avrupa Birliği Bayrağı, Atatürk ve Kemal Kılıçtaroğlu posterleri asılırken, salonun orta kısmınada dev bir Türk bayrağı asıldı.

    Panel hakkında bilgi veren CHP Yurdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç, "Panele katılan insanların sorularına baktığımızda, bu örgütlenmenin çok geç yapıldığını görüyoruz. Bu bir taraftan öcüzü, ama diğer bir taraftanda sevindirici.Bu da, yıllardır ülkesinden ayrı kalan bu insanların CHP'nin değerlerinden vazgeçmemesidir. Almanya'da bulunan sivil toplum örgütleriyle koordinali çalışarak, vatandaşların var olan sorunlarını CHP olarak parlamentoya taşıyarak, çözülmesine katkı sunmaya çalışacağız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow