hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de insan kemikleri bulundu

    Tuncelide insan kemikleri bulundu
    expand

    Tunceli'de yol açma çalışması sırasında bulunan, 25-30 yaşlarında bir kişiye ait olduğu sanılan kemikler, incelenmek için Adli Tıp'a gönderilecek.

    Tunceli merkeze yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunan Kocakoç Köyü'nün ormanlık alanında yol açma çalışmalarının ardından bölgede odun toplayan köylüler, toprak yüzüne çıkmış bir insana ait kafatası ile topraklar arasında insan kemikleri buldu.

    Köylülerin haber vermesiyle bölgeye gelen jandarma ekipleri inceleme başlattı.

    Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da konuyla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

    Köylüler, 1990'lı yıllarda bölgede bir çok kişinin kaybolduğunu belirterek, bu kemiklerin kayıp kişilere ait olabileceğini ileri sürdü.

    Bulunan kemikler Adli Tıp'a gönderilecek

    Kemik parçalarının bulunmasından sonra Jandarma tarafından bölgede yapılan kazı çalışması ise sabah saatlerinde tamamlandı. Toprak altında çıkarılan kafatası ve kemikler, ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.

    25-30 yaşlarında bir kişiye ait

    Tunceli Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile yapılan kazıda bulunan ve 25-30 yaşlarında bir kişiye ait olduğu tahmin edilen kafatası ve kemik parçaları, olay yeri inceleme ekipleri tarafından alındı. Kemiklerin kimlik ve ölüm tespiti için Adli Tıp kurumuna gönderileceği belirtildi. Kemikleri bulunan kişinin, dini vecibelere göre değil, 1 metre kazı yapıldıktan sonra toprağa gömüldüğü belirtilirken, savcılık olay yerinde Adli tıpa gönderilmek üzere toprak numuneleri de aldığı görüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow