hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Topbaş'tan Topçu Kışlası açıklaması

    Topbaştan Topçu Kışlası açıklaması
    expand

    Kadir Topbaş, mahkemeden Topçu Kışlası'nın yapımı yönünde bir karar çıkarsa, halkı bilgilendirerek, kamuoyu yoklaması yapılacağını açıkladı.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Sütlüce'de bulunan İBB ve Hizmetleri Bilgilendirme Merkezi'nde turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, "İstanbul'da yaşanan ve Gezi olayları olarak gündemde yer tutan sadece İstanbul'un değil, İstanbul'un imajını önemli ölçüde etkileyen olayları geride bırakma adına ve yaraları sarmak için bugün sabahleyin AK Parti milletvekillerimizle toplantı yaptık. Şu anda da turizm sektörünün önde gelenleriyle toplantı halindeyiz. Özellikle İstanbul'un turizmini geliştirmek ve gelecekte çok daha farklı bir turizmden pay alan kent haline gelme adına daha önce başlattığımız ve başarıyla bugüne geldiğimiz süreci tekrar bu olumsuzlukları da geri de bırakacak ve kayıplarıda tekrar geri döndürecek bir çalışmaya girme noktasında bir araya geldik" dedi.

    "İstanbul ne kadar başarılı olursa Türkiye o kadar gelişebilmekte" diyen Kadir Topbaş, İstanbul'un turizmde önemli bir yere sahip olduğunu anlattı.

    Kadir Topbaş, "Topçu Kışlası'yla ilgili yürütmeyi durdurma kararı ve yargı süreci bittikten sonra eğer bu karar hükümetimizin ve başbakanımızın bahsettiği Topçu Kışlası, bizim bahsettiğimiz Topçu Kışlası inşaatı devamı yolunda bir karar çıktığı takdirde halkın burada bilgilendirme yapılarak ve halkımıza sorularak, kamuoyu yoklaması yapılmak suretiyle bir değerlendirme daha ileriki safhada olacak bir çalışma" diye konuştu.

    "Turizmciler gerçekten endişe içerisindeler" diyen Topbaş, "Bu biraz daha devam ederse, bu sıkıntıları aşamayacak boyuta gelebiliriz. İstanbul'un başarıları gölgelenebilir. Turizmden aldığımız paylar düşebilir. Hizmet sektörü otellerdeki istihdamda gerilemeler ortaya çıkabilir" diye konuştu.

    Kadir Topbaş, "Otellerde talimhane bölgesi başta olmak üzere ciddi anlamda rezervasyon kayıpları var" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow