hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünde yeni gelişme

    Ali İsmail Korkmazın ölümünde yeni gelişme
    expand

    Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı sokaktaki kamera görüntüsüyle ilgili konuşan otel sahibi Erdoğan Gözseçen, "Görüntüler silinmedi, şalteri indirdiğim için yok" dedi.

    Eskişehir Valiliği, "Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybetmesine sebebiyet veren kişi veya kişilerin kimlikleri ne olursa olsun haklarında yasal işlem yapılacağından kamuoyumuzun şüphesi olmamalıdır" açıklamasını yaptı.

    Eskişehir'de darbedildikten sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'la ilgili Valilik'ten yapılan yazılı açıklama şöyle:

    "Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybetmesi ile ilgili her ihtimali değerlendirmek üzere idari soruşturma açılmıştır ve soruşturma devam etmektedir. Gerek adli gerekse idari soruşturma sonuçlandığında merhum öğrencimizin hayatını kaybetmesine sebebiyet veren kişi veya kişilerin kimlikleri ne olursa olsun haklarında yasal işlem yapılacağından kamuoyumuzun şüphesi olmamalıdır."

    Emiyet'ten "eksik görüntü" açıklaması

    Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü de Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin, bölgedeki tüm kameralardan alınan ham görüntülerin incelenmeden savcılığa teslim edildiğini bildirdi.

    Emniyet Genel Müdürlüğünce, Türk Polis Teşkilatı Twitter hesabından yapılan açıklamada, Eskişehir'de eylemler sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ile ilgili soruşturmanın, bizzat Cumhuriyet Savcılığınca yürütüldüğü belirtildi.

    Cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda bölgedeki tüm kameralardan alınan ham görüntülerin incelenmeden savcılığa teslim edildiği kaydedilen açıklamada, basında yer aldığı şekilde CD'nin kırılmasının veya içeriğine müdahalenin söz konusu olmadığı vurgulandı.

    Açıklamada, "İddia edilen eksik görüntünün olay yerindeki otel sahibinin tedbir amaçlı elektrik şalterini kapatmasından kaynaklandığı ifade edilmiştir. Adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturma da devam etmektedir. Soruşturmayla ilgili kriminal ve bilirkişi süreci teşkilatımız dışında yürütülmektedir" ifadesine yer verildi.

    Otel sahibi konuştu: "Görüntüler silinmedi"

    Bu arada Ali İsmail Korkmaz dövülmesiyle ilgili savcılığa verilen otelin kamera görüntülerinde 18 dakikalık bölümünün silindiği iddiaları yeni boyut kazandı.

    Otel sahibi Erdoğan Gözseçen, o sırada ışıkları söndürmek için şalteri indirdiğini bu nedenle kameranın 15-20 dakika görüntü kaydetmediğini söyledi.

    Kentin Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'taki Beşik Otel'in sahibi 52 yaşındaki Erdoğan Gözseçen, ölen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı gece, otelinin önünde de bazı olayların meydan geldiğini söyledi.

    Otelin güvenlik kamerası görüntülerini polise teslim ettiklerini, bu görüntülerde Ali İsmail Korkmaz ile ilgili herhangi bir görüntünün olmadığını, Korkmaz'ın arka sokaklardan birinde saldırıya uğramış olabileceğini ifade eden Gözseçen, tanık olarak cumhuriyet savcılığına da ifade verdiğini anlattı.

    "Görüntüler silinmedi"

    Otelin güvenlik kamerası görüntülerinin bir bölümünün silindiği iddialarının doğru olmadığını, bu konuda savcıya da ifade verdiğini belirten Gözseçen, şöyle dedi:
    "Otelimiz 24 saat açıktır. Kamuoyunda Gezi Parkı olarak bilinen Eskişehir'deki eylemler bizim otelin bulunduğu sokağa paralel olan Yunus Emre Caddesi'nde idi. Bu eylemler sırasında görevli polislerin sıkıştırdığı eylemciler bizim otelin güvenlik kamerasından da görünmektedir. Olay gecesi polis memurları göstericilere müdahale ettikleri sırada göstericiler büyük bir grup halinde bizim otele doğru koşmaya başlayınca ben de otelimde kalan kişilerin can güvenliklerini sağlamak amacıyla tabelaların ışıklarını söndürmek amacıyla acilen binanın elektrik tesisatının bağlı olduğu ana şalterini indirdim. Otelin kapısını arkadan kilitledim. Yaklaşık 15-25 dakika sonra şalteri kaldırdım. Bu nedenle kamera o dakikalar arasında kayıt etmemiştir. Ben polislere verdiğim görüntünün tamamını cumhuriyet savcılığında da izledim. Hiçbir görüntü silinmemişti. Sadece benim elektrikleri kapattığım süreyi zaten güvenlik kameramız kaydetmemişti."

    "Polisler belden aşağısına vurdu"

    Olay gecesi sivil polislerin yanında bir de sivil giysili bir kişinin olduğunu, bunun polis olmadığını düşündüğünü belirten Erdoğan Gözseçen "Sivil polisler göstericileri belden aşağısına cop vurarak dağıtıyordu, sivil giysili polis olmayan kişi ise göstericilerin kafasına elindeki meşe sopasıyla vuruyordu. Ayrıca bu kişi polisler gelmeden önce göstericilere kendisini çeşitli siyasi partilerin gençlik kolları başkanı olarak tanıtıp polislere şişe atılmasını söylüyordu. Bu kişi tam bir provokatördü" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow